Haalt STVV play-off 1? Niks moet, alles mag. Werden de Limburgers nog karig beloond tegen Zulte Waregem en Westerlo, dan smaakte de winst in Brussel wel zoet. De mengeling van anciens – Euvrard, Cantaluppi, Mennes en Delorge – en jong talent ( Mignolet, Odoi, Schouterden) is bezig aan een goed seizoen met verrassend leuk voetbal. Het is een homogene groep, met veel jongens uit eigen streek. Ondanks een smalle kern kwam er tijdens de afgelopen transferperiode ook niemand bij, al had trainer Guido Brepoels dat graag gewild. Maar als de voorzitter de knip op de beurs houdt, hoor je Brepoels daar niet over klagen.

Toch is niet alles peis en vree op Stayen. Poll Peters, tot begin dit seizoen nog trainer van de doelmannen, stopt op het einde van het seizoen als hoofd opleidingen. Peters diende onlangs zijn ontslag in. Hij blijft liever op de vlakte als het gaat over het waarom. Hij houdt het bij ‘een verschil in visie’.

Peters nam de functie over van Thomas Caers, die het zelf ook niet makkelijk had bij de opleiding van STVV. Toen hij kritiek uitte, werd hij onmiddellijk ontslagen. Caers ging vervolgens werken voor het opleidingsproject van Jean-Marc Guillou.

Sint-Truiden wil graag door met jongens uit eigen streek, en gaat er prat op de regio prioriteit te geven in de scouting. Maar tegelijk de eigen jeugd verder professionaliseren blijkt moeilijk. Een jeugdcoördinator is er nog te veel jeugdsecretaris en administratief werker. Meer uren werken met de elite, in samenspraak met de lokale scholen, is er haast niet door te krijgen. De jeugd die nu doorstroomt en die afgelopen zaterdag in groten getale de bank bevolkte, komt wat te kort. Waar ligt de schuld? De meningen daarover lopen uiteen en daar knapte Peters op af.

Poll Peters, ex-hoofdcoach van STVV, zat ook in de sportieve commissie, samen met onder meer Brepoels. Die laatste superviseerde alles vanaf de min 19-jarigen, Peters coördineerde de rest. Brepoels: “Wie goed was, schoven we door, maar het is de voorbije jaren snel gegaan. STVV kan niet elk jaar drie à vier spelers doorschuiven. Bovendien is werken met jeugd iets op de langere termijn. Je kunt Poll moeilijk iets verwijten, vind ik.”

De rest van het seizoen blijft de situatie zoals ze is, maar vanaf volgend seizoen wil Brepoels wel de hele jeugd superviseren. “Dat heeft niks met Poll te maken, maar ik vind sfeer belangrijk. Nu zitten we iets te ver uit elkaar. Ik wil een hechter groepsgevoel.” S

PETER ‘T KINT

Niet alles is peis en vree op Stayen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier