Brescia Calcio

trainer Eugenio Corini 30/07/1970

Opgeleid in de academie van Brescia, waar hij in 1987 op zijn 17e in het eerste elftal debuteerde en in september 2018 – 31 jaar erna – T1 werd.

Voetbalde in de Serie A voor acht verschillende clubs: Juventus, Sampdoria, Napoli, Brescia, Piacenza, Chievo, Palermo en Torino.

De bijnaam zegt alles over zijn kwaliteiten als middenvelder: Il Genio, Het Genie.

transfers In

Joronen (FC Kopenhagen, Den), Ayé (Clermont Foot, Fra), Chancellor (Al Ahli, Qat).

Out

Bastianello (Frosinone), Cortesi (Giana Erminio), Ferrari (Pergolettese).

smaakmaker Sandro Tonali

Hij zat al een paar keer in de preselectie van La Squadra Azzurra, ook al voetbalde Sandro Tonali toen nog in de Serie B, maar bondscoach Roberto Mancini is een believer. Nog altijd maar 19 jaar en in de Italiaanse media wordt zijn naam vaak in één adem genoemd met Andrea Pirlo, die net als de jonge middenvelder zijn doorbraak bij Brescia forceerde. Hij trok op zijn 12e van Piacenza naar de club uit Lombardije, waar hij amper vijf jaar erna (augustus 2017) in het eerste elftal debuteerde. Na anderhalf seizoen in de Serie B was er interesse uit Liverpool en in het tussenseizoen werd zijn naam aan Milan gelinkt, maar een jaartje rijpen op het hoogste niveau in Italië lijkt de beste optie voor de creatieve verdedigende middenvelder, ondanks zijn jonge leeftijd al een leider.

Brescia Calcio
Eugenio Corini
Eugenio Corini© LAPRESSE
Sandro Tonali
Sandro Tonali© Maurizio Borsari/AFLO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier