Christian Brüls is na zijn vertrek in 2011 terug in het Kuipke en daar varen zowel de speler als de club goed mee.

‘Ik wil zo snel mogelijk terug aan de slag in 1A of 1B. Maakt niet uit, ik zit niet in een positie waarin ik kan kiezen.’ Het waren profetische woorden, enige tijd geleden. Op zijn 30e hongert Christian Brüls nog altijd naar de bal en wil hij nog een paar seizoenen profvoetballer zijn. Een weekje meetrainen in de Kempen overtuigde VC Westerlo eind vorige week om hem een contract aan te beiden.

Onderhandelen met een andere club hoefde niet. De voormalige speler van Standard en Eupen was een vrij man sinds zijn laatste ervaring bij het Cypriotische Paphos in juli afgelopen was. Sindsdien trainde de in Malmedy geboren Brüls mee met de Luikse eersteprovincialer KFC Amel in de Oostkantons, wachtend op een nieuwe club. Even was er opnieuw contact met Eupen, waar hij een jaar eerder een voorstel tot een nieuw contract afwees, maar dat leidde niet tot een nieuwe samenwerking.

In oktober volgde een test bij de Franse tweedeklasser Paris FC, maar tot een verbintenis kwam het niet. Midden januari leidden onderhandelingen met het Duitse Hallescher FC, ooit een DDR-eersteklasser, nu in de Duitse derde afdeling uitkomend, evenmin tot een akkoord. Uiteindelijk werd met Westerlo een verbintenis tot eind dit seizoen bereikt, met een optie voor volgend jaar. Een keuze dus om zich te bewijzen in een vertrouwde omgeving. In 2010 tekende Brüls al eens bij Westerlo, waar hij toen met 6 goals en 5 assists en een bekerfinale tegen Standard een van de competitierevelaties werd, wat hem een contract opleverde bij KAA Gent. Afgelopen vrijdag stond Brüls al 90 minuten in de basis in de belangrijke 1-0-zege tegen Tubize, waarmee Westerlo vierde blijft in 1B. Als het die plaats vasthoudt, speelt het straks play-off 2, een competitie waarin de Oostkantonner zich nog eens kan meten met eersteklassers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier