Geboorteplaats en -datum?

Leuven, 22 augustus 1969.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik doe mijn best om minstens eenmaal per week te gaan klimmen. Meestal indoor, want de tijd ontbreekt me om nog over en weer naar de Ardennen te rijden op één dag. Daarnaast probeer ik wekelijks ook nog twee à drie keer te gaan lopen, al lukt dat niet altijd. Niet in het Warandepark zoals Kris Peeters, maar wel bij mij thuis in Wijgmaal. In het hart van een vervuilde stad gaan joggen lijkt me eigenlijk niet echt een goed idee. In principe verkies ik fietsen boven lopen, maar als je gaat fietsen dan ben je meteen een halve dag kwijt.

Welke sporten volg je passief?

Ik volg de sport selectief. Van de koers ben ik een echte liefhebber: wedstrijden als Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan in mijn agenda aangestreept. Voetbal volg ik ook wel, maar meer vanop afstand. Ik weet bijvoorbeeld dat Kortrijk en STVV een plaatsje in de top zes hebben afgedwongen, maar vraag me niet om vijf spelers van een van die ploegen te noemen. Het gebeurt dat ik eens op de tribune zit bij een eersteklasser, maar dat is lang niet iedere week. De zondagnamiddag ga ik wel graag kijken naar Olympia Wijgmaal, de ploeg uit mijn dorp die in bevordering uitkomt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de Leuven Bears, het basketbalteam dat ik met grote belangstelling volg. Helaas doen ze het dit seizoen niet zo fantastisch. Ze zijn niet slecht aan het seizoen begonnen, maar intussen toch afgezakt tot de voorlaatste plaats. Ook OHL, de voetbaltrots uit Leuven, doet het dit seizoen trouwens niet echt goed.

Bij welk sportmoment kreeg je kippenvel?

Op de een of andere manier is vooral het SK Beveren van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, mij bijgebleven. Onder impuls van mannen zoals Jean Janssens, Jean-Marie Pfaff en Heinz Schönberger werden ze twee keer landskampioen. Ik had zelf een poster van Beveren in mijn kamer hangen. Als kind volgde ik die ploeg echt van nabij en dat is vreemd genoeg mijn vroegste sportherinnering.

Had je daarnaast nog idolen?

In mijn tienerjaren speelde ik basket, dus ik keek enorm op naar de grote mannen van de NBA. ‘ Magic Johnson van de LA Lakers was mijn grootste idool. We keken met verwondering naar wat hij allemaal kon. Toen ik een jaar of veertien was, vocht hij legendarische duels uit met de Boston Celtics van Larry Bird. S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier