Bryan Linssen – CLUB: Feyenoord

Bryan Linssen © getty

De 31-jarige pocketaanvaller is de verrassende koploper in de topschutterslijst van de eredivisie. Ondanks zijn kleine gestalte scoort hij toch vaak met het hoofd.

Amper 1,70 meter groot is Bryan Linssen, maar bij Fortuna Sittard hadden ze vermoedelijk niet goed naar de wedstrijdbespreking geluisterd. Bij de verplaatsing naar De Kuip lieten Mickaël Tirpan en co zich naar de pijnbank leiden met een 5-0-nederlaag, waarbij Bryan Linssen nog eens zijn handelsmerk bovenhaalde: op stilstaande fasen zijn kopbalsterkte en timing aanspreken. De ervaren aanvaller scoorde dit keer tweemaal, waardoor hij zijn productie opvoerde tot tien doelpunten.

Linssen scoorde bij vier clubs uit de Eredivisie nu meer dan 10 keer.

Die dubbele cijfers zijn opmerkelijk voor de altijd goedlachse Linssen. De rechtsvoetige centrumspits, die tegen Fortuna Sittard ook nog goed was voor twee assists, voegt zich zo bij een interessant rijtje. Net als Rob McDonald, John Bosman en Marco Boogers zit Linssen nu aan vier ploegen op het Nederlandse hoogste niveau waarvoor hij in één Eredivisieseizoen tien keer scoorde: Heracles, FC Groningen, Vitesse en nu dus Feyenoord. Even ongekend als cijfergegeven: Linssen scoorde in de laatste vijf seizoenen maar liefst negentien maal met het hoofd.

Op overdreven euforie zal je hem echter niet betrappen. Als de aanvaller iets leerde, dan is het wel dat je als Feyenoordspeerpunt maar zo goed bent als je laatste wedstrijd. ‘Ik zal altijd ter discussie staan, tot ik ooit wegga.’ Linssen, die nog tot 2023 onder contract ligt bij Feyenoord, voegt er wel laconiek aan toe: ‘Volgens mij doe ik het wel redelijk goed dit seizoen.’ In juli 2020 werd hij transfervrij overgenomen van Vitesse, nadat hij daar goed was geweest voor 14 treffers en 5 assists in 25 duels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier