Buitenspel

© belgaimage

We stellen enkele atypische vragen aan iemand uit het Belgisch voetbal. Deze maand: KEN NKUBA – aanvaller – Sporting Charleroi.

Drie kwart van de werknemers heeft al eens een affaire gehad op het werk. Dat zou tenminste blijken uit een Amerikaanse enquête bij 1100 arbeiders. Wat is de mooiste professionele ontmoeting die jij al gehad hebt?

‘Een van mijn beste vrienden, Kylian Lokembo, die ook bij Charleroi speelt. We deelden een kamer op het internaat in Moeskroen. Hij is dan vertrokken naar Charleroi en een jaar later ben ik hem gevolgd. Een echte bromance. ‘

Volgens sommige mensen kon het niet dat De Kleine Zeemeermin werd vertolkt door een zwarte actrice, met name Halle Bailey. Het zou niet conform zijn met de oorspronkelijke bedoeling van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die al bijna anderhalve eeuw dood is. Wie zijn volgens jou de mensen die zo denken?

‘Het is al heel erg dat men zich in 2023 nog de vraag stelt of dat soort mensen gelijk heeft of niet. Hoog tijd dat we onze ogen opendoen en onze gemengde en multiculturele samenleving echt tonen op het scherm.’

Recent onderzoek van de BBC onthulde dat de dinosaurussen geen beestachtig gebrul uitstootten dat alles en iedereen schrik aanjoeg, maar eerder iets dat op het koeren van een duif leek. Waarvan was jij bang als kind, maar ondertussen helemaal niet meer?

‘Als kind was ik doodsbang voor dieven. Vooral de gedachte dat ze me zouden ontvoeren deed me flippen. Ik denk dat ik ook een beetje getraumatiseerd was door de misdaadserie Indices op RTL-TVI. En ik ben natuurlijk van de generatie van Julie en Mélissa. Dat had invloed op mijn kindertijd en die van vele anderen. Wij kregen bijvoorbeeld niet zoveel vrijheid als onze ouders. Er was altijd die ongerustheid.’

Waar schaamte is, is geen plezier. Dat geldt letterlijk in Montpellier, waar de uitbater van een café zijn klanten op voorhand 25 euro laat betalen om gierig cliënteel te vermijden. Wat denk jij daarvan?

‘Ik ken de menukaart of de omzet van die man zijn zaak niet, maar een verplicht verbruik van 25 euro per persoon is flink overdreven. Zeker als je geen alcohol drinkt zoals ik. Stel je voor wat ik dan zou moeten drinken. Zeven of acht cola’s? Nee, zoiets kan absoluut niet!’

Sinds juni is cannabis gelegaliseerd in Thailand en er werd meteen een nationaal kampioenschap jointjes rollen gehouden. Daarbij werd vooral gelet op snelheid en creativiteit. Het eerste record werd gevestigd door een jongeman van 23 die twee joints rolde in één minuut en 44 seconden. Is er iets dat jij sneller kunt dan een ander?

‘Ik ben zeker niet de rapste, maar ik heb onlangs ontdekt dat ik wel wat talent heb voor kruiswoordraadsels. Ja ja, ik ben een echte puzzelaar, meneer!’ (lacht)

Na een enquête bij zijn volgers kondigde Elon Musk eind vorig jaar aan dat hij zou opstappen als CEO van Twitter. Tenminste als hij iemand vindt ‘die gek genoeg is’ om hem te willen opvolgen. Kon jij goed de baas spelen als er op school ploegen moesten gekozen worden?

‘O nee, helemaal niet. Ik wou dat zelfs niet, want ik wilde niet kiezen tussen mijn vrienden. En ik had altijd compassie met degene die als laatste gekozen werd.’

Waarom babbelen oudjes zoveel? Volgens een recente studie, uitgevoerd door twee Franse specialisten, heeft nostalgie en dus ook het praten over vroeger een weldadig effect op het humeur. Welke anekdote wil jij graag keer op keer vertellen?

‘Ik heb veel bewondering voor mensen die een volle zaal kunnen boeien door hun leven te vertellen. Soms zelfs meerdere keren… (lacht) Maar zelf ben ik iemand die liever luistert. Zo babbel ik zeker niet te veel.’

© belgaimage
© belgaimage
© belgaimage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier