Burnley FC

Sean Dyche © AFP

Trainer – Sean Dyche, 28/06/1971

? Hij is met voorsprong de langst zittende coach in de Premier League. Sinds 2012 is hij coach. Dyche coachte The Clarets al bijna 500 wedstrijden.

? Pep Guardiola is zijn ergste nachtmerrie. In 13 wedstrijden tegen de Spanjaard kon Dyche geen enkele keer winnen.

? In het centrum is er een pub genoemd naar hem. Dat heeft hij te danken aan het feit dat hij The Clarets in 2017/18 naar een Europees ticket leidde.

Transfers

IN

Nathan Collins (Stoke City), Wayne Hennessey (Crystal Palace).

OUT

Ben Gibson (Norwich City), Lukas Jensen (Carlisle United), Bailey Peacock-Farrell (Sheffield Wednesday), Jimmy Dunne (QPR), Josh Benson (FC Barnsley), Robbie Brady.

Smaakmaker – Nick Pope

De 29-jarige Engelse doelman had al bij heel wat clubs op de loonlijst gestaan voor hij in 2016 bij Burnley belandde. Pope begon met voetballen bij Ipswich Town waar hij in 2008 gevraagd werd om de club te verlaten. Hierna kwam hij bij Bury Town terecht. Daar liet Charlton een oogje op hem vallen. Op die manier kon hij terug in het profvoetbal stappen.

Bij de club waar Roland Duchâtelet enkele jaren eigenaar was, wist Pope zich nooit echt door te zetten. Het was het startsein voor een reeks uitleenbeurten. Pas na een zoveelste uitleenbeurt, aan Bury, wist de doelman de plaats onder de lat op te eisen. In het seizoen 2015/16 speelde hij zich zo in de kijker van Burnley.

Op Turf Moor is de ondertussen 29-jarige Pope toe aan zijn vijfde seizoen. Zijn sterke prestaties leverden hem in 2018 een eerste selectie op bij de Engelse nationale ploeg. Als gevolg van een operatie aan de knie maakte de doelman geen deel uit van de selectie voor het afgelopen EK.

Nick Pope
Nick Pope© BELGAIMAGE
Burnley FC
Burnley FC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier