Voor het seizoen waren er twijfels of Dany Verlinden wel voldoende vervangen was, maar ondertussen stond de echte Tomislav Butina op. Hij staat hoog in regelmatigheidsklassementen en behoedde tegen Cercle Brugge zijn ploeg niet voor het eerst voor puntenverlies. Wie had dat gedacht ? !

“Een kwestie van vertrouwen”, aldus Dany Verlinden, keeperstrainer. “Vorig seizoen hadden ze hem waarschijnlijk gezegd dat ik zou stoppen en hij eerste keeper zou worden. Het was een stuk ontgoocheling ook. Hij was nieuw in de club, kende een aanpassingsperiode en druk om er direct te moeten staan. Daarvan is hij nu allemaal bevrijd. Hij speelde een goed EK, is eerste keeper, weet dat hij niet bij het minste foutje vergeleken zal worden met mij en dat hij geen schrik moet hebben om eruit te vliegen. Alles is aanwezig om zich goed te voelen. Hij is bovendien aanvaard door spelers, trainers, supporters en club. Zijn situatie is veranderd en de mijne ook. Toen gaf ik ook soms keeperstraining, maar als dat je concurrent is, is het moeilijk om daar een band mee te krijgen. Ik denk dat hij zich daar nu ook beter bij voelt. Na het EK kende hij wat problemen om direct scherp te zijn, maar eens de competitie begon, etaleerde hij zich als een goede doelman. Hij staat er als je hem nodig hebt. Heel goede reflexen, heel goed man tegen man. We trainen veel op ballen klemvast houden, maar zo iemand omvormen, is moeilijk. Het belangrijkste voor een doelman is dat hij de ballen tegenhoudt. En als je verdedigers hebt die daarop ingespeeld zijn, denk ik dat het geen probleem mag zijn. Ik denk dat iedereen het erover eens moet zijn dat hij een regelmatig en heel goed seizoen speelt.”

Minder goed nieuws is dat voor zijn jonge concurrenten Stijn Stijnen (23) en Glenn Verbauwhede (19), die in het begin van het seizoen een kans roken die er nu niet komt. Tweede doelman Stijnen gaat er blijkbaar goed mee om, hij kreeg onlangs zelfs felicitaties van sportleider Marc Degryse voor de positieve teneur van een kranteninterview. Vruchten van de mediatraining ? Anders ligt dat bij Glenn Verbauwhede, die in de winterstop meerdere makelaars inschakelde om voor hem een andere club te zoeken. “Er is maar één manier om de hiërarchie te veranderen en dat is bewijzen dat je beter bent”, zegt Verlinden. “Dat hij beter is dan de twee anderen, kan je moeilijk zeggen. Stijn maakte vorderingen en speelde goede wedstrijden, Glenn maakte in zijn eerste jaar A-kern nog niet de vorderingen die wij voorlopig van hem verwachten. Hij zal harder moeten werken om waar te maken dat hij een van de beste talenten in België is.”

(CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier