Cagliari Calcio

Leonardo Semplici © BELGAIMAGE

Trainer – Leonardo Semplici, 18/07/1967

? Als speler was Semplici voornamelijk actief in de amateurreeksen van het Toscaanse voetbal.

? Met derdeklasser SPAL wist hij sinds 2014 tweemaal te promoveren. Hierdoor zou de club in 2017 na 49 jaar terugkeren op het hoogste niveau.

? Na meer dan een jaar zonder club werd hij in februari 2021 trainer van Calgliari Calcio.

Transfers

In

Giorgio Altare (Genoa), Dalbert (Inter), Razvan Marin (Ajax, Ned), Adam Obert (Sampdoria), Boris Radunovic (Atalanta BC), Kevin Strootman (Marseille, Fra), Gabriele Zappa (Pescara).

Razvan Marin
Razvan Marin© IPA/Sipa USA

OUT

Filip Bradaric (Al-Ahli, KSA) Kiril Despodov (Loedogorets, Bul), Ragnar Klavan (Paide Linnameskond, Est), Zito Luvumbo (Como), Federico Marigosu (US Grosseto), Senna Miangue (Cercle Brugge), Matteo Tramoni (Brescia), Guglielmo Vicario (Empoli), Gianluca Contini (Legnago).

Cagliari Calcio

Smaakmaker – Razvan Marin

Razvan Marin maakte zijn debuut op het hoogste niveau bij Viitorul tegen Steaua Boekarest. Zeven minuten voor het einde mocht hij invallen.

Na het behalen van de landstitel met Viitorul in het seizoen 2016/2017 kocht Standard de Roemeen voor 2,5 miljoen euro. Marin groeide uit tot een van de smaakmakers op het Luikse middenveld en won in 2018 de beker van België met de Rouches. Die sleutelrol bij Standard wekte de interesse van Ajax, dat 12,5 miljoen euro veil had voor Marin.

De Roemeen kon zich echter nooit bewijzen bij de Amsterdammers. Met het etiket ‘miskoop’ verhuurde Ajax Marin eerst en in juli 2021 verkocht het hem aan Cagliari. De 25-jarige middenvelder speelde in het seizoen 2020/2021 37 wedstrijden in de Serie A waarin hij goed was voor drie doelpunten en zes assists.

Het was ex-Club Bruggetrainer Christoph Daum die Marin in 2016 liet debuteren in de Roemeense nationale ploeg. Hij startte meteen in de basis en scoorde direct in de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen Armenië.

Cagliari Calcio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier