Geboorteplaats en -datum?

Antwerpen, 21 augustus 1981.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik ben altijd vrij sportief geweest, maar was niet het type dat zich aansloot bij een sportclub of aan competitiesport deed. Op de lagere school was ik wel altijd het meisje dat alles mocht voordoen in de lessen lichamelijke opvoeding. ( lacht) In het verleden heb ik wel wat aan muurklimmen en badminton gedaan en ik probeerde ook wel eens een paar lessen kickboksen. Intensief, maar wel leuk. Ook nu nog tracht ik gezond en sportief te leven. Ik probeer regelmatig aan yoga te doen. Ideaal om mentaal tot rust te komen, maar er is ook een fysieke kant: je leert iedere spier in je lichaam kennen. Daarnaast besteed ik ook veel aandacht aan gezonde voeding. Een tijdje geleden heb ik mij toegelegd op macrobiotisch koken en ik was meteen helemaal verkocht.

Welke sporten volg je passief?

Ik ben niet meteen een sportfreak die alles in de media volgt, maar af en toe kan ik wel geboeid raken. Zo vind ik het wel leuk om onze tennismeisjes een beetje te volgen. Grote sportevenementen kunnen me ook enthousiast maken, het WK voetbal bijvoorbeeld. Maar wees gerust, ik ga er niet voor thuisblijven of in het holst van de nacht opstaan.

Welke sporters heb je al ontmoet?

Ik heb een goede band met triatleet Dirk Baelus. Hij eet net als ik macrobiotisch, en wijst dus alle sportdrankjes en extreme voedingssupplementen af. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij gedreven en professioneel aan sport doet. We hebben trouwens nog iets gemeenschappelijk: Dirk draagt net als ik MBT-schoenen. Dat staat voor Masai Barefoot Technology, schoenen die ervoor zorgen dat je tot 40 procent meer spieren gebruikt. De schoenen zijn zodanig opgebouwd dat je instabiel staat, waardoor je moet zoeken naar je natuurlijke evenwicht. Ze zijn geïnspireerd op de manier waarop de Masaï in het zand lopen. Tegenwoordig zijn er meer en meer sportmensen die daar-naar grijpen.

Heb je sportidolen?

Idolen heb ik niet echt, maar ik heb wel veel bewondering voor topsporters en hun prestaties. Dirk heeft Tom Boonen geïnspireerd om zich ook toe te leggen op macrobiotiek. Als een figuur als Boonen de stap zet, zorgt dat natuurlijk voor extra aandacht. Ik geef regelmatig een macrobiotische kookles en organiseer culinaire avonden, hopelijk krijg ik hem eens over de vloer. ( lacht)

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier