Jullie trouwden in juni voor de wet. Wat zorgde voor de grootste verandering ?

“Eigenlijk niet veel, want we woonden toch al drie jaar samen. Twee jaar op een appartement en sinds anderhalf jaar in ons eigen huis. We verkozen Wespelaar, omdat het tussen Kampenhout en Haacht ligt, waar onze ouders en familie nog wonen. Een ideale situatie. Als we hulp nodig hebben, moeten we niet ver lopen.”

Wie zorgde voor de binnenhuisinrichting ?

“Het behang- en schilderwerk hebben we samen gekozen, maar de rest was mijn verantwoordelijkheid. Ik koos voor een modern uitzicht, maar betrap me er almaar meer op dat mijn smaak verandert. Nu neig ik meer naar de lichtere kleuren. De inbreng van Steven ligt vooral in de tuin.”

Jullie hebben een heel bijzonder huisdier.

“Een varkentje, dat we – net als een koppel goudvissen die we in ons bad vonden – kregen van vrienden voor ons huwelijk. Ik sta in voor de verzorging van Jefke, geef hem elke dag te eten en te drinken. Alle overschotten belanden bij hem. Het trekt ook de buren aan, die vaak verwonderd reageren als ze wat geknor horen. Dat doet hij het vaakst als we zijn naam roepen. ( Steven : “Het schijnt dat een varken beter luistert dan een hond.”)

Je doet aan thuiszorg. Was dat altijd jouw droomjob ?

“Toen ik heel jong was, dacht ik aan schoonheidsspecialiste of kapster. Ik wilde absoluut iets doen in de verzorgingssector, mensen helpen en de sociale contacten onderhouden. Werken in een rusthuis combineren met het samenleven met een voetballer was moeilijk, daarom ben ik nu gezinshelpster. Heel plezant : je helpt mensen, hebt veel afwisseling en je krijgt er een pak vriendschap voor terug.”

Wat is het beste dat Steven al zonder ongelukken klaarmaakte in de keuken ?

“( Lacht.) Oei, goeie vraag. Dat is ondertussen een eeuwigheid geleden, denk ik. Ik heb hem dikwijls de tip gegeven om te leren koken, maar komt het er niet van. ( Steven : “Verder dan een gekookt eitje ben ik nog niet geraakt.”) Ik zorg altijd voor de gerechten, die hij dan maar moet opwarmen als ik ben gaan werken. In het begin van het seizoen hadden we een ritueel op zaterdagvoormiddag. Gebakken broodjes, met wat eitjes van bij ons thuis. Een soort Engels ontbijt. Plots begon Steven te scoren. We zullen die gewoonte binnenkort weer eens moeten oppikken.”

Wat zijn jouw hobby’s ?

“Eenmaal per week ga ik zwemmen. Dat wil ik niet missen. Pure ontspanning. Een avond per maand volg ik ook een cursus bloemschikken. Ik rij ook graag eens met de fiets om een bezoek te brengen aan de familie en kennissen.” ( Steven : “Ik kan niet mee dan, want de twee banden van mijn fiets staan al een hele tijd plat.”)

Stel : je kan gratis backstage een concert bijwonen. Welke artiest of groep verkies je ?

Bryan Adams, Marco Borsato of Clouseau. Mooie ritmische muziek, plus ook goede teksten. Maar ik zou dan het liefst hebben dat Steven meegaat. De tijd die we hebben, proberen we zo veel mogelijk samen te spenderen.”

Naar welke films kan je urenlang kijken ?

“Een goede komische met Jim Carrey. Je moet eens goed kunnen lachen, vind ik. Steven is meer voor actie en oorlogsfilms. Als ik alleen ben, durf ik wel eens vaker een romantische film te volgen, want dat is Steven zijn genre totaal niet.”

Is hij wel romantisch ingesteld ?

Mmm… Ik breng al eens vaker en gemakkelijker ontbijt op bed. Maar soms kan hij wel verrassend uit de hoek komen. Toen hij deze zomer van de stage terugkwam, lag er een bos rozen met een kaart en een heel lieve tekst. Dat pakt mij.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier