CD Leganés

Trainer : Mauricio Pellegrino – Arg, 05/10/1971

Verloor als speler van Valencia de Champions Leaguefinale in 2001 van Bayern München. Pellegrino miste de beslissende penalty.

Begon zijn trainerscarrière als hoofdcoach van Valencia, maar werd daar al na zes maanden de laan uitgestuurd. Een slecht begin van zijn loopbaan.

Goede vriend en landgenoot van Tottenhamcoach Mauricio Pochettino, met wie hij de

Transfers – In

Silva (Sporting CP, Por), Muñoz (AD Alcorcón), Grandi (Internacional de Madrid), Ruibal (Betis), Martín (Real Madrid), Soriano (FC Sevilla), Varela (FC Porto, Por), Rosales (Málaga CF, Esp).

Mauricio Pellegrino
Mauricio Pellegrino© Mutsu Kawamori/AFLO

Out

E. Muñoz (Lanús, Arg), El Zhar (Al Ahli, Qat).

Smaakmaker : Youssef En-Nesyri

Groot, snel, perfect tweevoetig en een goede kopper, zo zou je de spits Youssef En-Nesyri het best kunnen omschrijven. De 22-jarige Marokkaan speelt ondertussen al drie jaar in de Spaanse hoogste klasse maar tot vorig seizoen deed hij bij de meeste Spanjaarden nog geen belletje rinkelen. Tot vorig seizoen dus, toen hij van Málaga naar Leganés ging. Als vaste spits van Marokko had En-Nesyri een goede indruk nagelaten op het WK met een kopbaldoelpunt tegen Spanje. En hij ging op zijn elan verder door 9 keer te scoren in het seizoen dat volgde. Echt spectaculair lijken die cijfers nu ook weer niet, maar voor een ploeg als Leganés, die vorig seizoen 13e eindigde, is dat zeker niet slecht. Zo lijkt de spits na één seizoen al niet meer bij Leganés te blijven. Het is te hopen voor de Madrileense ploeg dat hij dat wel doet.

CD Leganés
Youssef En-Nesyri
Youssef En-Nesyri© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier