Vrijdag beginnen de Red Lions in New Delhi tegen Australië aan de Hero Hockey World League Final. Een dag in het spoor van Cédric Charlier, de 26-jarige aanvaller van de Red Lions (169 selecties).

Maandag 30/12/2013 8:30

Opstaan en meteen gevarieerd ontbijt. Een kom cornflakes, toast met zalm en kalkoen, een glas fruitsap en een kop koffie. En, nog voor ik vertrek,

heb ik al minstens anderhalve liter water

gedronken.

9:45

Douchen en vertrekken van Brussel naar Braxgata, ons trainingscentrum in Boom, waar we momenteel twee keer per dag trainen. In de auto drink ik opnieuw een liter water, zodat ik perfect gehydrateerd ben voor een zware trainingsdag.

11:45

Rond de middag beginnen we aan onze eerste trainingssessie, maar ik ben graag iets vroeger, zodat ik nog even kan langslopen bij Tom Mertens, onze fysiotherapeut. Ik sukkel al een tijdje met een lichte hamstringblessure die goed opgevolgd moet worden. De training is zwaar en intensief, met veel fysiek werk en wedstrijdjes acht tegen acht.

14:15

Na een douche is het tijd voor de lunch, die bestaat uit pasta, rijst en kip. Een ideaal moment om met de technische staf ideeën uit te wisselen en bepaalde zaken te bespreken.

15:00

Tussen de twee trainingen hebben we een pauze van drie uur. Sommigen doen een dutje, anderen surfen op het internet, lezen de krant of brengen een bezoekje aan Tom Mertens. Ik wil bezig blijven en hou niet van slapen tijdens de dag. De technische staf geeft meer details over onze trip naar India, met bijzondere aandacht voor persoonlijke hygiëne en eetgewoonten.

17:00

De tweede training van de dag wordt, uitzonderlijk, geschrapt. Onze coach, Marc Lammers, legt uit dat we de voorbije weken hard gewerkt hebben en dat we rust verdienen. Ik kan hem geen ongelijk geven: ik zit al zeven jaar bij de Red Lions en heb nog maar zelden zo intensief getraind. De voorbije weken waren loodzwaar.

19:00

Douchen en naar huis, waar ik een licht en gezond avondmaal neem. Niet gemakkelijk in deze periode, waarin je geregeld door familie wordt uitgenodigd. Ik moet ook daar op mijn voeding letten, maar probeer toch een beetje te genieten. Met mate, ja. Op kerstavond, bijvoorbeeld, dronk ik slechts een glaasje wijn.

23:00

’s Avonds ga ik meestal eens langs bij mijn vriendin. Als ik thuisblijf, dan speel ik een gezelschapsspelletje met mijn huisgenoten of kijken we samen naar de televisie. Ik ga meestal rond elf uur naar bed, want door de vermoeidheid val ik soms in slaap in de zetel en dat probeer ik absoluut te vermijden. Een goede, ononderbroken nachtrust is enorm belangrijk.

DOOR LAURENT TOUSSAINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier