Celta De Vigo

trainer Fran Escribá 03/05/1965

Kwam uit voor de jeugd van Valencia, maar speelde geen seconde profvoetbal.

Begon zijn trainerscarrière in 2002, 18 jaar later, toen hij terugkeerde naar de vleermuizenclub als assistent-trainer in de jeugdreeksen.

Ging daarna als assistent voor Quique Sánchez Flores werken bij onder meer Valencia, Benfica en Atlético, tot hij zelf hoofdcoach werd in 2012.

transfers In

D. Suárez (FC Barcelona), Aidoo (KRC Genk, Bel), Mina (Valencia CF).

Out

Gómez (Valencia CF), Cabral (CF Pachuca, Mex), Hjulsager (KV Oostende, Bel), Jensen (Brentford FC), Mor (Galatasaray, Tur).

smaakmaker Brais Méndez

Als je weet dat Méndez al zeven jaar voor Celta de Vigo speelt en dat hij geboren is op 20 kilometer van het stadion, zou je denken dat het de club van zijn hart is. Dat zal ondertussen waarschijnlijk wel zo zijn, maar vooraleer Méndez op zijn vijftiende naar Celta trok, speelde hij eerst nog twee seizoenen in de jeugd van Villarreal; aan de oostkust van Spanje. Celta leek dan uiteindelijk misschien toch wat eenvoudiger en ondertussen heeft de dribbelvaardige aanvallende middenvelder zijn seizoen van de doorbraak achter de rug. Het jaar daarvoor speelde hij al wel geregeld in de A-ploeg en veroverde hij zelfs al een cap voor La Roja, maar vorig seizoen deed hij het veel beter met 6 goals en 7 assists in 31 matchen. De trein lijkt vertrokken voor de 22-jarige Méndez. Nu die vorm nog vasthouden natuurlijk.

Fran Escribá
Fran Escribá© EFE
Celta De Vigo
Brais Méndez
Brais Méndez© AlterPhotos/ABACA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier