Cercle Brugge KSV

Irvin Cardona © belgaimage

analyse

Prioriteit van Cercle in de laatste weken van de mercato was de aanval versterken. Technisch directeur François Vitali zei al in juli dat er nog twee spitsen zouden bijkomen en de nood werd er niet minder groot op. Nog vóór de competitiestart viel Irvin Cardona geblesseerd uit en ook Guévin Tormin miste wedstrijden door een blessure. Bij afwezigheid van de twee talentrijke jonge aanvallers van AS Monaco (die vorig seizoen een beslissende rol speelden in de promotie) kregen Gianni Bruno en Dylan De Belder het vertrouwen, twee meer ervaren spitsen. Dat beschaamden ze niet, maar zeker op Antwerp (speeldag 5) bleek Cercle een targetspits te missen. Het mocht er 74 minuten met een man meer spelen, na een uitsluiting bij de thuisploeg, maar leed er toch zijn eerste nederlaag. Na afloop merkte hoofdcoach Laurent Guyot op dat er voorin ‘duidelijk nog iets ontbreekt’. Lees: iemand als Crysan vorig seizoen, een grote, balvaste centrumspits die met de rug naar doel kan spelen. De Braziliaan koos onlangs evenwel voor Al-Batin, de Saoedi-Arabische club waar Frank Vercauteren nu coach is. Uiteindelijk werd Kylian Hazard geleend van (de U23 van) Chelsea, het type kleine, beweeglijke en vaardige voetballer waarvan de kern er al niet weinig bevat. Opvallend: op verplaatsing scoorde Cercle nog niet, maar het toonde er zich tot nu toe wel een defensief weerbaar team.

Cercle Brugge KSV

transfers In

Bongiovanni (AS Monaco, Fra), Koshi (PSV, Ned), Alioui (AS Monaco, Fra), K. Hazard (Chelsea, Eng).

Out

Vanbelle (Lommel SK), Rodas (AD Alcorcón, Esp), Buyl, Vincent & García (contract ontbonden).

weetjes

Irvin Cardona is terug in Brugge. Na zijn operatie aan de adductoren revalideerde hij de voorbije twee weken in Monaco. Verwacht wordt dat hij begin oktober fit zal zijn.

Cercle telt in zijn A-kern niet alleen jeugdinternationals, maar ook vier A-internationals: Naomichi Ueda (Japan), Lloyd Palun (Gabon) en Abud Omar en Johanna Omolo (Kenia).

Voor elke wedstrijd, zowel uit als thuis, gaat Cercle op afzondering in het viersterrenhotel Velotel in Brugge.

Cercle laat geen rugnummers toe die hoger zijn dan het aantal spelers in de A-kern. Het hoogste bedraagt nu 33, maar vorige week vertrokken er wel drie spelers met een lager nummer.

Cercle verkocht al 5120 abonnementen. Dat is ruim meer dan vorig seizoen (3700) en een aantal dat weer klimt in de richting van de 6000 en meer uit de tijd van Glen De Boeck, de laatste glorieperiode van de vereniging zo’n tien jaar geleden..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier