Na de bekeruitschakeling tegen Dender verklaarde voorzitter Frans Schotte van Cercle Brugge dat hij tegen Roeselare en Beveren rekende op een zes op zes. Het werd na de 2-2 tegen Beveren een één op zes, waardoor groen-zwart weer te dicht aanleunt bij de degradatieplaatsen. Bovendien lijkt het krediet van trainer Harm van Veldhoven bij sommige supporters opgebruikt. Toen Cercle zaterdagavond op een 0-2-achterstand kwam, werd een spandoek ontvouwd waarop te lezen stond : ‘Save us from further Harm’.

“Uiteraard ben ook ik niet tevreden”, reageert Schotte. “Ik denk dat die één op zes – misschien klinkt dat lachwekkend – te wijten is aan een onderschatting van de tegenstander. We hebben elke match spelers die denken : het zal wel loslopen. Dat kan niet.”

Dat er bij bepaalde jongens mentaliteitsproblemen zijn, is niet nieuw. Waarom wordt daar niets aan gedaan ? “We zitten al een hele tijd met vijf à zes geblesseerden. Dat impliceert dat enkele spelers vrijwel zeker zijn van hun plaats. Als bepaalde jongens terugkeren, zullen die pionnen weer moeten vechten voor hun basisstek. Dat blijkt nog altijd de beste wijze van motivering.”

Voor de reactie van de supporters toont Schotte begrip. “Maar tegen Beveren lagen menselijke fouten aan de basis van de twee tegengoals. Moet je daarvoor naar de coach roepen ? Een trainer die dat kan vermijden, ken ik niet. Ik zat zaterdagavond dan ook op geen enkel moment met het ontslag van Van Veldhoven in mijn hoofd.

“Ik weet dat het gerucht de ronde doet dat de chemie tussen de spelers en de trainer wat weg is, maar heb daar zelf geen indicatie voor.” Kapitein Denis Viane zegt : “Er is geen verschil met pakweg een jaar geleden.” Hij geeft ook mee dat er geen sprake was van ‘een koude oorlog’ tussen de Serviërs en de trainer, zoals een krant vorige week schreef.

Ondertussen heeft spits Tom De Sutter zijn contract bij groen-zwart verlengd tot 2010. Voor de breuk in zijn voet, die hij opliep door gefrustreerd tegen een deur te trappen na zijn uitsluiting in de bekerwedstrijd tegen Dender, doet Cercle geen beroep op de verzekering, zegt Pol Van Den Driessche. De persverantwoordelijke geeft toe dat de communicatie rond dat incident pijnlijk was. Van Den Driessche stuurde een mail rond waarin hij het had over ‘de onhandigheid van De Sutter’. Vervolgens liet de verzekering weten dat ze voor een dergelijke stommiteit niet zou tussenkomen en begon de speler zelf te beweren dat hij de blessure al op het veld had opgelopen. “Iedereen die iets stoms doet, probeert dat te vergoelijken”, zegt Van Den Driessche. “Ik heb onmiddellijk gezegd : we gaan daar niet over liegen. Onze communicatie heeft elkaar gekruist.

“Binnenkort begin ik de spelers te helpen in hun communicatiebeleid, zodat zulke zaken niet meer gebeuren. Daarvoor zijn de spelers zelf vragende partij.”

KDR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier