Na een half seizoen in de verdediging kreeg de Spanjaard van AA Gent onder Trond Sollied een nieuwe rol.

AA Gent ontmoet woensdagavond met FC Twente zijn eerste tegenstander van niveau in de voorbereiding. Wat zijn jouw indrukken totnogtoe?

“Heel goed en het gaat er heel technisch aan toe. Ik bedoel: de wedstrijden die we spelen en de trainingen zijn zwaar, maar alles gaat altijd met de bal. Het is niet zomaar lopen en dat maakt het plezant. Je kan met bal namelijk ook heel hard werken. Ik zie een goede groep en we spelen leuk voetbal. Iedereen voelt zich comfortabel en werkt geconcentreerd in dezelfde richting en dat is Europees voetbal halen en de beker.”

In België is Trond Sollied door zijn passages bij AA Gent, Club Brugge en Lierse geen onbekende; voor jou is hij nieuw. Veel heeft hij naar verluidt nog niet gepraat met de spelers. Geen verrassing voor wie hem kent. En voor jou?

“Ik moet zeggen dat ik daar in het begin wel wat door verrast was, dat hij zo weinig sprak, want het is anders dan vorig jaar, toen spraken we de hele tijd. Maar het is een heel goede trainer, zie ik nu na twee weken al. Ik heb het gevoel dat hij een trainer is voor een grote ploeg. Ik heb met Villarreal bij een grote ploeg gespeeld en wat hij doet is gelijkaardig. Hij ként voetbal. Je kan de hele tijd spreken en toch niks zeggen, terwijl hij niet veel spreekt, maar wel de juiste dingen zegt als hij spreekt. Dan ben je goed.”

Jullie kregen in de voorbereiding nog geen enkel doelpunt tegen. Ligt dat alleen aan de zwakke tegenstanders of is het ook de voorbode van een verandering?

“Vorig jaar was het ‘crazy’ met zoveel tegengoals. Maar straks zullen we pas de echte waarde zien, want als je tegen ploegen uit lagere reeksen speelt, is het normaal dat ze maar moeilijk scoren. Maar deze trainer bereidt de verdediging tactisch voor. Hij legt uit: jij gaat daar en daar staan.”

Centraal in de verdediging heette de concurrentie groter geworden met de komst van Valery Nahayo, maar jij lijkt, ook door een blessure bij Bernd Thijs, wel geen verdediger meer te zijn: je speelde telkens als verdedigende middenvelder.

“Dat is een nieuwe rol in de ploeg voor mij. Ik heb er voordien gespeeld in Spanje, toen ik nog jong was. Toen ik 19 of 20 was, hebben ze mij naar achteren getrokken in de verdediging en daar heb ik sindsdien altijd gespeeld. Het bevalt mij wel en de trainer vindt dat daar mijn positie is, daar hebben we over gesproken. Ik ga proberen dat goed te doen en mijn passing te verzorgen. Maar als ik terug naar de verdediging moet, zal ik dat ook met plezier doen.”

De laatste wedstrijd van de voorbereiding spelen jullie tegen het Spaanse Getafe. Heb je bijzondere herinneringen aan die ploeg?

“Ik heb daar veel vrienden en de trainer was destijds mijn trainer bij de tweede ploeg van Villarreal. Een goeie. Ik kijk ernaar uit om straks tegen hen te spelen.”

Ben je na de finale van Wimbledon nog veel geplaagd door Bojan Jorgacevic?

“Hij wou dat Djokovic Wimbledon won, maar ik supporterde voor Nadal. Dus hij was de hele tijd bezig van ‘ come on Djokovic.’ En ik kon niets terug zeggen. Maar ik wacht op Contador.” ( grijnst)

DOOR RAOUL DE GROOTE

“Ik wacht op Contador.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier