Lierse kiest voor een hoofdtrainer uit eigen midden.

Vorige week dinsdag zat Herman Vermeulen nog aan tafel met Maged Samy en Trond Sollied om te praten over volgend seizoen. Twee uur later schrok Vermeulen toen hij werd gebeld door Chris Janssens die aangaf dat hij de nieuwe hoofdtrainer van Lierse was en of Vermeulen verder met hem wilde samenwerken. Het was dus niet Trond Sollied die een verlengd verblijf op het Lisp heeft afgezegd. Grote man Maged Samy wilde niet langer wachten op een handtekening van de Noor, maar verwoordt het anders: “Laat ons zeggen dat we geen zin hadden om nog langer in onzekerheid te verkeren.” De deadline – antwoord voor 1 juni – was immers verstreken.

Toen Chris Janssens aangaf dat hij zelf de uitdaging wel zag zitten, ging Maged Samy meteen akkoord: “Chris heeft ambitie, is een vent met ballen aan zijn lijf, heeft een ongelofelijke vechtlust, kan de spelers voor hem laten werken en wordt goed omringd. Het enige wat we van Chris vragen, is een rustig seizoen in de hoogste klasse.” Janssens is niet meteen de grote naam die men verwacht bij een club waar al eens over Europees voetbal wordt gepraat. “Een grote naam is geen garantie op succes. Met Aimé Anthuenis zijn we bijna gedegradeerd. Wie had gedacht dat een debutant als Bob Peeters met Cercle bijna Europees zou voetballen? Waarom zou Janssens niet kunnen wat Peeters deed?” Dat Chris Janssens goedkoper is dan Sollied, is meegenomen, maar het betekent niet dat Lierse plots de geldkraan dichtdraait. “Ook als Sollied was doorgegaan, hadden we het budget met twee miljoen teruggeschroefd.”

Vrijdag deelde Herman Vermeulen mee dat hij blijft. Hij krijgt naast het assistentschap ook een deel van het takenpakket van technisch directeur Herman Helleputte. Helleputte wordt weggepromoveerd tot Maged Samy’s speciale vertegenwoordiger voor het Midden-Oosten. Het financiële luik van Helleputtes bevoegdheden wordt door Maged Samy zelf ingevuld. Dat deed de grote baas ook nu al, wanneer onderhandelingen een vooraf bepaald budget dreigden te overschrijden. Lierse zoekt wel nog naar een bijkomende assistent naast Vermeulen en keeperstrainer Patrick Nys. Maged Samy gaf aan dat, als Tomasz Radzinski zijn aflopend contract als speler niet verlengt, hij misschien kan blijven in een andere functie. Onlangs gaf Radzinski aan dat hij het liefst nog een jaar wilde spelen. “Trainer word ik nooit. Dat is niets voor mij.”

DOOR GEERT FOUTRÉ

“Waarom zou Chris Janssens niet kunnen wat Bob Peeters deed?” Maged Samy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier