Met het voetbal van zijn team kan debuterend trainer Chris Janssens leven, met de behaalde puntenoogst (3 op 15) niet.

Na de nederlaag op Gent vroeg u om extra scorend vermogen. Denkt u dan nog aan Jurgen Cavens en/of Tomasz Radzinski?

Chris Janssens: “Het klopt dat die samen goed waren voor elf goals vorig seizoen, maar Trond Sollied had al beslist om niet met hen door te gaan. Wij hebben die beslissing overgenomen in de veronderstelling dat er aanvallend nog iets zou bijkomen. Dat is niet gebeurd. Stel me die vraag nog eens na het afsluiten van de transferperiode.”

In het tussenseizoen vroeg u vooral versterking op het middenveld. Betekent dat dat u het gebrek aan scorend vermogen niet had voorzien?

“Het voornaamste was dat er achterin en centraal versterking kwam. Qua organisatie achterin en op het middenveld zitten we ook goed. Met vijf tegengoals in evenveel wedstrijden staan we bij de beste verdedigingen, maar met drie goals staan we bij de minst productieve ploegen. Voorin rekende ik op mensen met scorend vermogen, maar dat komt er niet helemaal uit. Ik had per speler uitgerekend hoeveel we zouden scoren, en ik kwam aan 35 goals na de gewone competitie. Op basis van de eerste cijfers halen we dat niet. Elgabas mist omwille van de ramadan de laatste weken scherpte, dat komt straks wel weer goed. Jesús Gómez heeft scorend vermogen én een assist in de voet, maar die zal pas in oktober inzetbaar zijn. Hussein Yasser heeft die kwaliteiten ook, maar is nog niet speelgerechtigd, en ondertussen loopt de competitie door. Daylon Claasen is wel een fantastische voetballer met veel loopvermogen, maar hij zal geen vier keer scoren dit seizoen.”

Vindt u het eigenlijk leuk als hoofdtrainer?

“Ik slaap ’s nachts nog altijd goed, ik ben ook goed omringd. Ik maak ook fouten, maar met Herman Vermeulen heb ik iemand die me corrigeert. Ik wist heel goed waarom ik hem wilde houden. Verder weten de spelers wat ze moeten doen, en wat ze van de tegenstander kunnen verwachten. Ik verwacht dat we in de heenronde vijftien punten halen, en in de terugronde nog eens zoveel. Met 30 punten na de gewone competitie ben ik content.”

Komt er al wat druk?

“Van Sollied heb ik geleerd dat je altijd rustig moet blijven. Als de spelers uitvoeren wat je vraagt, moet je tevreden zijn. Ik ben niet ontgoocheld over mijn spelers of het voetbal, alleen over de resultaten.”

Voor dit seizoen verwachtte u veel van Joeri Dequevy, maar intussen had die al een aanvaring met u.

“Toch ben ik heel tevreden over Joeri. Zijn ontgoocheling over zijn vervanging op Mechelen kon ik begrijpen. Ik vond het zelfs positief dat hij kwaad was, ik had hem namelijk nog nooit kwaad gezien. Ik heb gedaan alsof ik niet goed begreep wat hij heeft gezegd, hem een boete gegeven, maar hem ook gezegd dat ik hem niet liet vallen. Ik weet namelijk nog goed dat men mij bij Lokeren voor een soortgelijke reactie naar de B-kern stuurde. Op Beerschot en Gent viel Joeri goed in.”

DOOR GEERT FOUTRÉ

“Met 30 punten na de gewone competitie ben ik content.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier