Bevalt het leven in België ?

“Jazeker. Veel hangt natuurlijk af van jezelf, je moet jezelf openstellen voor anderen. Wat dat betreft, zijn Caroline en ik alvast identiek. We zijn zeer toegankelijk, denk ik. Nu ja, het hangt allemaal een beetje samen met de prestaties op het veld. Als het voetbal goed loopt, dan is het privé ook leuker. Daarom dat het geweldig rot is dat ik nu geblesseerd ben voor een aantal weken. De laatste tijd had ik het enorm druk, er moest nog enorm veel gebeuren aan ons huis. Nieuwe gordijnen, nieuwe salontafel… Ik zou ook graag een pooltafel en een bar in onze woonkamer zetten.”

België staat bekend om zijn gastronomische hoogstandjes, ben jij iemand die kan genieten van eten ?

“Wat dat betreft, is het in België alleszins al gemakkelijker dan in Noorwegen, want in Noorwegen kennen ze geen warm middagmaal. Hier in België gaan Caroline en ik vaak op restaurant. Vooral de vleesgerechten zijn hier heerlijk. En de french fries natuurlijk. Ik moet eigenlijk niet veel letten op mijn lijn, want ik verlies heel snel gewicht. Ik ben ook niet zo een grote eter, Caroline spoort me dikwijls aan om meer te eten aan tafel. Het enige Zweedse gerecht dat we thuis soms maken, zijn meatballs.”

Mis je Zweden ?

“Eigenlijk niet. Het enige dat je mist, zijn de familiale contacten. Vooral Caroline mist haar mama ( lacht). ( Caroline knikt.) Maar ook dat went snel, ik trok al op mijn zeventiende alleen naar Noorwegen, dus dan leer je zelfstandig te zijn. Al moet ik toegeven dat ik het die eerste zes maanden in Stabaek bijzonder lastig had. Bovendien hebben we satelliettelevisie en sinds kort internetaansluiting.”

Hebben jullie vaak ruzie ? En waar gaan die dan meestal over ?

“Zoals overal gebeurt dat wel eens, ja. Maar volgens mij is dat goed voor een relatie, zo hou je het levendig. Vaak gaat dat om kleinigheden – zoals wanneer ik niet genoeg doe in huis of wanneer ik te lang met de computer bezig ben -, die Caroline dan opblaast en dan weet ik dat ik even moet zwijgen. Zij kan daar soms twee dagen lastig van zijn, waarna ik dan uiteindelijk de eerste stappen zet om het goed te maken. Ik vind het nogal belachelijk om over zo een detail dagenlang te ruziën.”

Je wordt wel eens vergeleken met David Beckham, wat vind je daarvan ?

“In het begin had ik het daar moeilijk mee. Ik wil vooral Wilhelmsson zijn. Misschien dat ze ooit aan Beckham zullen vragen waarom hij Wilhelmsson nadoet ( lacht) ! Maar ik wil niet verstoppen dat ik graag in de media kom, ik heb daar weinig problemen mee. ( Caroline : “Ik ben dol op Beckham ! Christian is mijn eigen David.”) Net zoals ik best van luxe hou. Ik koop mezelf wel graag kleren, of een mooi huis, of onlangs bestelde ik een nieuwe wagen : een Mercedes CLK, in plaats van de Renault Megane waar ik nu mee rij. Als ik me goed kan kleden en me kan omringen met luxegoederen, voel ik me gewoon beter in mijn vel en dat merk je dan ook als ik op de club kom.” ( Caroline : “Ik denk dat Christian luxe belangrijker vindt dan ik.”)

Je hebt enkel je diploma van de middelbare school, wat na je carrière ?

“Voorlopig concentreer ik me honderd procent op het voetbal. Ik ben wel altijd een dierenliefhebber geweest, al van kindsbeen af zat ik achter de konijnen of speelde ik met de honden. Ik heb trouwens een papegaai : Cognac, hij kan je begroeten in het Engels en hij spreekt ook een mondje Zweeds. Momenteel luistert hij naar de Vlaamse radio, dus wie weet spreekt hij binnenkort vlot Nederlands (lacht). Mijn zus studeert in Zweden zoölogie, we hebben het er al eens over gehad dat we na mijn carrière een dierenreservaat zouden kunnen openen in Afrika. Ik heb alvast het geld en zij heeft het diploma. Ideaal !”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier