Doe eens een mooie belofte. Als Racing Mechelen de beker wint, dan … “Dan ga ik te voet naar Scherpenheuvel met de hele ploeg.” Geeft je vrouw je weleens onder je voeten als je met een mes snijdt in een Tefalpan?

“Eigenlijk niet. Ik ben een echte nul in de keuken en kom daar niet. Nicky maakt zelfs mijn bord helemaal klaar.

“Ze ergert zich wel aan mijn slordigheid. Als ik me ’s avonds omkleed, laat ik mijn kleren altijd op de grond vallen, daar waar ik dan toevallig sta.”

Bijt jij op balpennen?

“Ik durf die wel in mijn mond te steken, ja. Op het werk neem ik vlug een nieuwe. Als je begint te zien dat er in de oude putjes zitten, gooi ik die in de vuilnisbak.

“Toch ben ik geen zenuwachtig type. Enkel als ik te laat ben, word ik nerveus. Maar dat overkomt me zelden. Gebeurt het toch, dat ligt het aan anderen of aan de omstandigheden. Op een afspraak voor een training of een match ben ik er bijna altijd als eerste.”

Als wij morgen in een taverne afspreken om acht uur, wanneer daag je dan op?

“Dan sta ik gegarandeerd om halfacht op de parking en kom ik rond tien voor acht binnen. In de tussentijd lees ik een krant, zit ik wat te prullen met mijn gsm of bel ik naar iemand die ik al lang niet meer gehoord heb.”

Welk soort werk doe je?

“Ik ben national account manager en trade marketing manager bij McCain. Heel boeiend.

“De combinatie met het voetbal wordt wel moeilijk. Toen we vorige week moesten samenkomen voor de heenmatch tegen Lierse, zat ik een uur voordien nog op mijn bureau.”

Als je ergens frietjes eet, smaak je dan of het er van McCain zijn?

“In de frituur waar ik ga, snijden ze verse aardappelen. Persoonlijk vind ik dat nog altijd beter.

“Op het werk bouwen we tijdens vergaderingen met vertegenwoordigers vaak een blinde test in, als er een nieuw product van de concurrentie op de markt is. Bij zo’n proef doe ik mee en haal ik onze frietjes er altijd uit. We zijn het duurste merk, maar de kwaliteit verklaart dat prijsverschil.”

Voor welke knappe vrouw zou je graag eens frietjes bakken?

Angelina Jolie. Wonderlijke madam.”

Waaraan gaf je als kind je zakgeld uit?

“Ik bouwde van jongs af een cd-collectie op. Op zolder staat een verzameling van 3000 à 4000 cd’s. Nederlandstalige muziek, rock, dance, house … Alleen van hardrock hou ik niet.”

Wat is het pronkstuk van je collectie?

André Hazes live in de ArenA in Amsterdam. Ik ging zelf ook weleens naar zijn optredens. Kippenvelmomenten.

“Dat soort muziek draai ik vaak in de auto. Dan doe ik luidkeels mee. ‘Zij gelooft in mij’, dat is mijn favoriet.”

Liet jij je autosleutels ooit al in een rioolputje vallen?

“Ja. Ik speelde toen nog bij FCN Sint-Niklaas. Terwijl ik naar de parking wandelde, nam ik ze uit mijn jas. Tegelijkertijd begon mijn gsm te rinkelen. Toen ik daarnaar grabbelde, glipte de sleutelbos uit mijn handen, recht in dat putje. De terreinverzorger van Nieuwkerken haalde die er voor mij uit. Die ging met zijn arm in de drek, tot helemaal onderaan. Ik ben hem nog altijd dankbaar.

“Ik bleef wel kalm toen het gebeurde. Voor alles bestaat een oplossing. Je hebt altijd nog een reservesleutel.

“Zelf zou ik die er nooit uitgevist hebben. Ik ben vies van zowat alles. Dan had ik nog liever de zware rekening voor een nieuwe sleutel betaald. Ik kreeg koude rillingen toen ik die man bezig zag.”

Van wat ben je dan allemaal vies?

“Mijn grote behoefte doe ik bijvoorbeeld enkel thuis. Zit ik op mijn werk, dan rijd ik daarvoor haar huis. Gelukkig is het maar tien minuutjes rijden. Ga ik tien dagen op vakantie, dan probeer ik daar zo weinig mogelijk naar het toilet te gaan. Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan er dan toch voor zorgen dat ik hooguit twee keer moet. Op een vreemde wc leg ik altijd een halve rol toiletpapier op de bril, om live contact te vermijden.” S

KRISTOF DE RYCK