Hoe lang ben je al

omroeper?

“Nu moet dat ongeveer 10 jaar zijn. Het bestuur van Roeselare vroeg me of ik geïnteresseerd was om stadionomroeper te worden. Die interesse was te danken aan mijn ervaring bij de lokale radio. Ik vond het een hele eer, aangezien ik al lange tijd fan ben van KSV Roeselare. Ik heb nu ook de kans om het spelershome te betreden, waar ik regelmatig een praatje maak met de spelers, trainers en het bestuur van Roeselare.”

Job?

“Ik werk bij Belgacom als coach in een repair center. Ik behandel dus mee de problemen van de klanten.”

Favoriete speler?

“Moeilijk te zeggen. Als ik echt moet kiezen, kies ik toch voor Jurgen Sierens. Hij is een goede keeper en een van de absolute sterkhouders bij Roeselare. Als je hem tegenkomt in de catacomben van het stadion is hij ook steeds de vriendelijkheid zelve.”

Lievelingsnummer om te draaien voor of na een wedstrijd?

“Dat varieert. In de tijden dat het goed ging met de club, speelde ik graag AC/DC om het publiek op te peppen. Je moet wel weten dat we op Schiervelde met twee omroepers werken. Ik sta meer in voor de technische kant. Mijn collega Wim Mylle staat langs de zijlijn, terwijl ik in een studiootje zit. Een van mijn taken is onder meer de namen van de bezoekers omroepen. De man langs de lijn doet de namen van Roeselare.”

Als jouw club scoort …

“Bij ons wordt een stuk uit Les lacs du Connemara van The Magical Flying Thunderbirds gespeeld. Daarnaast wordt de voornaam geroepen van de speler die scoorde. Het publiek moet dan antwoorden met de achternaam.”

Wat moet een goede stadionomroeper kunnen volgens jou?

“Een omroeper moet voldoen aan twee vereisten. Ten eerste mag hij niet overdrijven in wat hij zegt. Zijn commentaar moet binnen de perken blijven. Ten tweede moet een omroeper te allen tijde neutraal blijven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet uitbundig mag reageren wanneer er wordt gescoord, het zou abnormaal zijn als je dan niet meeviert. Je mag de tegenstanders en hun supporters echter niet uitdagen of beledigen. Als je dat onder controle houdt, denk ik dat je een degelijke stadionomroeper bent. Ik vind van mijzelf dat ik daar zeker in slaag.”

Welke anekdote zal je nooit vergeten?

“Ik denk dat de match die we in 2005 speelden om te kunnen promoveren naar de eerste klasse de meest memorabele is. De sfeer was fantastisch. Zelfs voor het laatste fluitsignaal al gingen alle supporters uit hun dak. Heel Roeselare stond op z’n kop en het feest ging door tot in de vroege uurtjes. Dat was tot nu toe het mooiste moment dat ik met Roeselare meemaakte. Onvergetelijk. Ik hoop dat ons verblijf in de eerste klasse nog even mag duren.” S

Volgende week: Ivan Scheepers (KRC Genk)

JEROEN VAN PAESSCHEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier