Inter rondde vorige week nog twee toptransfers af : die van HernanCrespo en ZlatanIbrahimovic. De Argentijn komt gratis over van Chelsea en tekende voor twee jaar. De Londenaars hebben echter het recht om hem eventueel opnieuw over te nemen na het eerste jaar. Voor de Zweed betaalde Inter volgens Juventus 24,8 miljoen euro, of zowat 15 miljoen meer dan het indertijd zelf aan Ajax betaalde. In tegenstelling tot AC Milan, dat nog naar één of twee spitsen op zoek zou zijn en waarbij de Zweed ook even in beeld was, zal Inter dus in aanvallende weelde baden. Normaal moet Ibrahimovic de laatste transfer zijn van een bijzonder drukke zomer waarin Inter zich ook versterkte met FabioGrosso, Maicon, Maxwell, PatrickVieira, Dacourt en Crespo.

Dat al die vedetten speelkansen moeten krijgen, kan Inter mogelijk straks weer zuur opbreken, want het vergemakkelijkt de tactische keuzes voor coach RobertoMancini niet. In een driehoekstornooi met Juventus en Napels verloor Inter twee keer met 1-0. De coach tilde er niet zwaar aan en zei dat hij vooral van alles had willen proberen, maar veel waarnemers waren het erover eens dat hij duidelijk verkeerde keuzes maakte. Ondertussen meldde ObafemiMartins dat hij andere lucht wil opsnuiven. Ibrahimovic is alvast de vierde Zweed in de geschiedenis die het shirt van Inter zal dragen, na LennartSkoglund (1950-1959, 246 wedstrijden, 57 doelpunten), BengtLindskog (1958-1961, 102 wedstrijden, 35 doelpunten) en GoranSlavkovski, die vorig seizoen de rangen kwam versterken, maar slechts één keer mocht meedoen. De fans mogen alvast hopen dat hij niet alleen met zijn ongedisciplineerde karakter op Skoglund zal lijken, want die laatste, ook Nacka genaamd, hielp Inter indertijd aan twee landstitels.

Ondanks alle verklaringen van de nieuwe coach, DidierDeschamps, en van het clubbestuur houdt de leegloop bij Juventus dus aan. Nog bij Juve stelde voorzitter Giovanni Cobolli-Gigli vorige vrijdag de resultaten voor van het boekjaar 2005-2006. Daarin liep het verlies op tot 21,6 miljoen euro, terwijl de rekening het jaar voordien “maar” 3 miljoen euro in het rood stond. De voorzitter verduidelijkte aan de raad van bestuur dat er ondanks het vertrek van zes vedetten en de aanzienlijke daling van de loonmassa die daarmee gepaard gaat, verder moet worden bespaard. Temeer omdat de club dit jaar dus niet zal kunnen rekenen op de inkomsten van de Champions League, die gemiddeld 18 miljoen euro bedragen en kunnen oplopen tot 40 miljoen euro als de finale wordt gehaald. Gezien deze situatie zou MauroGermanCamoranesi wel eens de volgende speler kunnen zijn die vertrekt. Er was voor hem trouwens al een akkoord bereikt met Lyon, maar op het laatste ogenblik vond Juventus het door de Franse landskampioen geboden bedrag van 5,5 miljoen euro te laag.

SimonePerrotta voelt zich zo goed bij AS Roma dat hij van plan is om zijn contract te verlengen tot in 2010. De middenvelder gaf aan dat hij al vóór het WK een akkoord bereikte met zijn club. “En aangezien ik van een overeenkomst nooit een geldkwestie heb gemaakt, kan er geen enkel probleem zijn.”

Christian Vieri maakte een einde aan zijn contract met Sampdoria. Dat verbaast niemand aangezien de aanvaller eerder al liet verstaan dat hij niet meer gemotiveerd is. Het ziet er meer en meer naar uit dat de kniepijn waaronder hij zogenaamd leed, eigenlijk alleen maar een voorwendsel was om niet aan de voorbereiding te moeten meedoen.

Stephen Makinwa ruilt Palermo voor Lazio. De Nigeriaanse spits vindt er Delio Rossi terug, de coach onder wiens hoede hij werkte bij Atalanta.

ManueleBlasi, de middenvelder van Juventus, is overgestapt naar Fiorentina. Ruben Olivera, een andere middenvelder, wordt voor één jaar met optie tot aankoop verhuurd aan Sampdoria.

Atalanta neemt Ferreira Pinto (26), de Braziliaanse middenvelder van Cesena over.

Udinese kon geen akkoord bereiken met het stadsbestuur van Udine over het gebruik van het Friuli-stadion. Volgens clubvoorzitter Giampaolo Pozzo zijn de onderhandelingen al anderhalf jaar aan de gang en is het bijzonder jammer dat er tot nu toe geen oplossing uit de bus is gekomen. Een en ander is niet zonder gevolgen, want de campagne voor de abonnementenwerving moest worden uitgesteld.

TonioMatarrese, die in de jaren negentig bondsvoorzitter was, is nu benoemd tot de nieuwe voorzitter van de profliga.

NR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier