Deze zomer te zien? 17/7 in Turnhout, 2/8 op Suikerrock, 6/8 in Rivierenhof, 8/8 Casablancafestival in Hemiksem, 15/8 Rimpelrock, 21/8 Expohallen Kortrijk, 28/8 Buitenbeenpop Leopoldsburg, 29/8 Marktrock Poperinge, 4/9 Koning Boudewijnstadion.

Koen Wauters: “Ik was vroeger geen onaardige voetballer, een technisch onderlegde linkspoot, van het type dat zijn tegenstander dribbelde en dan terugkeerde om het nog eens over te doen. Ik speelde bij KFC Rodienne, in Sint-Genesius-Rode, en werd meermaals geselecteerd voor de Brabantse selectie en zelfs de nationale ploeg. Ik was er het buitenbeentje, alle andere jongens speelden bij eerste- of tweedeklassers. Elk jaar kreeg ik wel telefoontjes van grotere clubs die me wilden overhalen om bij hen te komen voetballen, onder meer Anderlecht en RWDM, waar Jan Boskamp me er graag bij wilde. Maar bij ons thuis gold de regel dat je eerst de humaniora moest afmaken, daarna kon je aan voetbal denken. Bovendien woonden we met zes kinderen thuis, het was praktisch heel moeilijk om elke dag in Pede te geraken voor de training met Anderlecht. Daar heb ik nu nog altijd spijt van, ik zit met de vraag: wat als?

“In de tijd dat de Rode Duivels nog toernooien speelden, werden we met Clouseau wel eens gevraagd om acte de présence te geven. Zoals tijdens het WK in Zuid-Korea en Japan, waar we een privéconcertje gaven. Vroeger, onder Guy Thys, heb ik ook eens mogen meetrainen. Een beetje tennisvoetbal of een wedstrijdje penalty’s trappen tegen Marc Degryse. Ik ken redelijk wat spelers, maar dan vooral van de oudere garde. Voor Yves Vanderhaeghe heb ik bijvoorbeeld ooit eens de openingdans op zijn huwelijk gespeeld.

“De autosport is mijn andere grote passie. Dat doe ik al sinds 1992. Ik nam tien keer deel aan Paris-Dakar, waarvan ik er acht heb uitgereden. Ik weet niet of er nog een elfde keer komt, het is een heel dure affaire – met 10.000 euro kom je er amper – en de sponsoring is zeker in de huidige crisis moeilijk rond te krijgen.

“Hoe machtig die Dakar ook is, het racen op circuit ligt me eigenlijk beter. Zeker de laatste zes jaar heb ik daar een enorme vooruitgang in geboekt. Ik vorm nu een team met Jeffrey Van Hooydonck en daar leer ik geweldig veel van bij. We wonnen nu twee races in het Belgische GT-kampioenschap en staan tweede in het algemeen klassement. Het doet enorm deugd om eens voor de prijzen te kunnen strijden en ik voel dat er nog progressiemarge in zit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier