Vorige week werd op de algemene vergadering van Club Luik gestemd om de boeken neer te leggen. De leden van de vzw zagen het niet meer zitten om hoofdelijk aansprakelijk gesteld te worden voor de schuld die 850.000 euro bedraagt. Een paar maanden geleden verzamelden de supporters nog in drie weken tijd 75.000 euro om de achterstallige lonen van de spelers te betalen.

Zondag speelde Club Luik zijn laatste wedstrijd in derde klasse onder leiding van Christophe Kinet, ex-Luik en ex-Germinal, na een moeizaam seizoen waarin Luik drie trainers versleet. Eerder probeerden Nico Claesen en Serge Kimoni vergeefs het tij te keren. De kans bestaat dat Kinet ook volgend seizoen aanblijft, met de hulp van Eric Deflandre, afgelopen seizoen nog gewoon speler. Voor het stamnummer vier dat vijf keer kampioen werd (de laatste keer in 1953) en in 1990 nog de beker van België won, zijn er namelijk kandidaat-overnemers. Het betreft de Luikse advocaat Jean-Paul Lacomble, schoonbroer van ex-Luikspeler Gaetan Englebert, en Leon Van Rymenam, die in 1984 als voorzitter van FC Seraing de club voor het eerst naar eerste klasse bracht (en voorzitter bleef tot de degradatie in 1986). Zij hopen een overeenkomst te sluiten met de schuldeisers zodat de club – die sportief degradeert naar vierde – geen extra reeks hoeft te zakken. De komende twee jaar staat dan enkel het behoud in vierde voorop, de tijd die men zich geeft om de schuldeisers terug te betalen.

Met de gemeente Seraing is alvast een akkoord gesloten opdat de nieuwe club ook komend seizoen het gemeentelijk stadion mag bespelen. Dat deelt die met vierdeklasser Seraing. Dat een van de boegbeelden van Club Luik, Raphael Quaranta, komend seizoen sportief verantwoordelijke is van Seraing voedt het gerucht dat er een nieuwe fusie in de maak zou kunnen zijn.

Sinds de afbraak van Rocourt, die samenviel met het laatste jaar van Club Luik in de hoogste klasse (1994/95), is Club Luik dakloos. Na omzwervingen langs Tilleur, Ans en Verviers belandde Club Luik in Seraing. Het overwoog zelfs om zijn thuiswedstrijden af te werken in Tongeren, Sint-Truiden en zelfs Leuven. Van een nieuw stadion is geen sprake meer.

DOOR GEERT FOUTRÉ

Sinds het laatste seizoen in eerste klasse is Club Luik dakloos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier