ANDERLECHT :

Bologna, Chievo en Livorno tonen belangstelling voor de Tsjech Martin Kolar. Walter Baseggio trekt definitief naar Treviso. Frank Vercauteren wil er absoluut nog een rechterverdediger bij. Mohammed Tchité (Standard) tekende voor vier seizoenen. Bart Goor werd aangesteld als nieuwe aanvoerder.

GERMINAL BEERSCHOT :

Karel Snoeckx, nog een jaar onder contract, zit in de B-kern. Marc Schaessens wordt ingeschakeld voor individuele training van de spelers tussen 12 en 17 jaar. Prince Asubonteng ging testen bij Capellen. Oud-speler Pierre Deraet overleed op vakantie aan een hartaderbreuk.

BERGEN

Contracteerde Fadel Brahami van La Louvière. De Franse middenvelder kreeg een tweejarig contract. Ook de Frans-Marokkaanse verdediger Mounir Soufiane tekende. De Kameroense spits Jérémie Njock, vorig seizoen goed voor achttien doelpunten, tekende voor twee seizoenen bij het Franse Brest.

BEVEREN :

De jongeren Glenn Piessens, Sam De Munter en Olivier Schuddinck mogen bij de A-kern blijven. Seydou Kante Badjan, die de intentie had zichzelf vrij te kopen om naar het Franse Istres te gaan, kwam op dat besluit terug. De Ivoriaanse verdediger respecteert zijn contract tot 2007.

CERCLE BRUGGE :

Ibad Muhamadu ging op zoek naar een nieuwe ploeg. De Nederlandse spits testte bij het Engelse Plymouth in Oostenrijk. Denis Viane herstelde van zijn letsel aan de ribben en maakte zijn heroptreden. Frederik Boi werd geopereerd aan de knie en mist net als Wouter Artz (scheurtje kniepees) de competitiestart.

CLUB BRUGGE :

Rechtsback Brian Priske (Portsmouth, ex-Genk) tekende voor vier jaar. Günther Vanaudenaerde tekende voor vier seizoenen bij NEC, Sebastian Hermans voor twee jaar bij Deinze. De Kamer bekrachtigde de naturalisatie van Salou Ibrahim. Het eigen tv-kanaal werd gelanceerd op Prime Sport.

FC BRUSSELS :

Benjamin Goeders (ex-La Louvière) vervoegt het commerciële team. Als vervanger voor Ibrahim Kargbo werd de Costa Ricaan Michael Umana getest. Het contract van Michael Nnaji, medisch niet in orde door een kraakbeenletsel aan de knie, wordt wellicht ontbonden.

CHARLEROI :

De linkerverdediger Ibrahima Diallo (Guingamp) kreeg een overeenkomst voor een jaar plus optie voor nog een seizoen. Het contract van Nasredine Kraouche werd ontbonden. Volgens manager Mogi Bayat sloot de club het afgelopen seizoen af met een winst van 300.000 euro.

RC GENK :

Linkerverdediger Gonzague Vandooren (scheurtje dij) dreigt de competitiestart te missen. Met het transfergeld van Steven Defour, die werd vrijgegeven, haalden de Limburgers Jean-Philippe Caillet. De Franse verdediger van het Bulgaarse Litex Lovech tekende een overeenkomst van drie seizoenen.

AA GENT :

Contracteerde voor twee seizoenen doelman Edele Edima Apoula, die wordt overgenomen van het Roemeense Rapid Boekarest. Patrice Noukeu (Moeskroen) tekende voor vier seizoenen. Hoofdsponsor VDK verlengde zijn contract met drie seizoenen, ook co-sponsor Crawford blijft.

LIERSE :

Doelman Sven Van der Jeugt blijft nog twee seizoenen. Tony Vairelles hervatte de training bij de B-kern. Eind juli volgt een evaluatie. De Gambianen Mustapha Jarju (middenvelder) en Assan Jatta (spits) van Steve Biko FC kregen een contract tot het einde van het seizoen.

LOKEREN OV :

Stjepan Jukic en Ivica Jovanovic werden naar de B-kern verwezen. Ook Benjamin en Stijn De Wilde zullen, om de A-kern niet te overbevolken, voorlopig met de beloften meetrainen. Goran Drulic tekende bij OFI Kreta, Victor Correia trok naar Lausanne Sports.

MOESKROEN :

Blijft op zoek naar een goede spits. Patrice Luzi, die mag vertrekken, sukkelt met de adductoren. Het contract van Suad Filekovic werd, in onderling overleg met de speler, ontbonden. De Kameroense aanvaller Bertin Tomou Bayard (Brest) tekende voor drie jaar.

SV ROESELARE :

Molecule zal de komende drie seizoenen als broeksponsor fungeren. Wagneau Eloi (achillespeesoperatie) werkt in Saint-Rafaël verder aan zijn herstel. Door de blessure van Jurgen Sierens wordt Niels De Meulemeester voorlopig derde doelman.

SINT-TRUIDEN :

Doelman Bart Deelkens werd vader van een zoon, Victor. Jari Niemi, einde contract, verhuist naar het Finse Tampere United. Cephas Chimedza, die kwam testen, combineert uithoudingstrainingen met een dieet.

STANDARD :

Steven Defour (RC Genk) tekende voor vijf seizoenen, Gabriel Ngalula Mbuyi ‘Junior’(Anderlecht) kreeg een contract voor twee jaar plus optie voor nog een seizoen. Mustapha Oussalah werd opnieuw geopereerd aan zijn scheenbeen. Wamberto trekt naar Qatar. VOO werd voorgesteld als shirtsponsor.

SV ZULTE WAREGEM :

Loris Reina tekende voor een jaar. Gunter Thiebaut wordt verhuurd aan FCV Dender. De Europese thuismatch wordt gespeeld in Gent, aangezien de lichtsterkte in het Regenboogstadion slechts 800 lux bedraagt, terwijl de UEFA 1200 lux vraagt.

WESTERLO :

Gianni Convalle en Toon Vervoort werden toegevoegd aan de A-kern. Oud-Heverlee Leuven toont belangstelling voor Boy-Boy Mosia. Tom Van Imschoot verlengde zijn contract met drie jaar plus een optie voor nog een seizoen. Jonathan Bourdon verhuist naar derdeklasser RACS Couillet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier