Hansa Rostock nestelt zich gemakkelijk in de middenmoot.

Sinds begin november was de voormalige Oost-Duitse club de Mannschaft der Stunde in de Bundesliga. De ploeg van de onbekende trainer Juri Schlünz slaagde er immers in om zes opeenvolgende wedstrijden ongeslagen te blijven, terwijl tot voor de verplaatsing naar Werder Bremen (die leidde tot 3-0-verlies) vorige week vier competitieduels evenveel zeges opleverden. De overwinningen tegen 1860 München (1-4), Kaiserslautern (4-0), Schalke 04 (0-1) en Borussia Dortmund (2-1) zorgden voor een clubrecord.

Vooral buitenshuis bleek Hansa Rostock, dat de winterstop op een geruststellende twaalfde plaats inging, erg trefzeker. Dit seizoen trof de ploeg buiten Rostock immers al veertien keer doel. Alleen Werder Bremen maakte tot dusver meer doelpunten in uitwedstrijden.

Bij Hansa Rostock is aanvaller Martin Max de grote man. De 35-jarige goaltjesdief bewijst wekelijks dat hij eigenlijk te vroeg werd afgeschreven bij Schalke 04 en 1860 München. Max bezet momenteel zelfs met twaalf treffers de tweede plaats op de topscorerslijst, op vier doelpunten afstanden van Ailton, maar voor gereputeerde schutters als bijvoorbeeld Roy Makaay of Kevin Kuranyi. Hij is bovendien de hoogst genoteerde nog actieve speler op de Bundesliga-topschutterslijst aller tijden. Daar bezet Max momenteel de 29ste plaats. Eerder scoorde hij al 51 keer voor 1860 München, 33 maal voor Schalke 04 en 22 keer voor Borussia Mönchengladbach.

Om zijn plaats in de middenmoot veilig te stellen in de terugronde besloot de clubleiding om de Deense verdediger Kim Madsen (25) tot het einde van het seizoen te huren bij VfL Wolfsburg. Het is de bedoeling om de goede prestatie van vorig jaar, een geruststellende dertiende plek, opnieuw te evenaren. Hansa Rostock is een club met niet de grootste financiële middelen. Het behoud veiligstellen blijft dan ook jaarlijks de voornaamste doelstelling. (FV)

RALF ZUMDICK wordt vanaf januari assistent-trainer van Hamburg. Hij was in het verleden onder andere bondscoach van Ghana. WERDER BREMEN contracteerde de Finse jeugdinternational Pekka Lagerblom (21), die transfervrij werd overgenomen van FC Lahti. ANDREAS THOM werd na amper dertien dagen al aan de kant gezet bij Hertha BSC. Hans Meyer (ex-Gladbach) wordt genoemd als mogelijke opvolger. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 16 goals ; 2. Max (Rostock) 12 goals ; 3. Hashemian (VfL Bochum) 11 goals ; 4. Makaay (Bayern München) 10 goals ; 5. Klose (Kaiserslautern) 9 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier