Fabien Barthez bedreigt bij Olympique Marseille de plaats van Vedran Runje.

Door Fabien Barthez terug te laten keren uit Manchester haalt Olympique Marseille zich misschien onnodig problemen op de hals. Dit omdat de transfer via een uitzonderingsregel nog moet worden goedgekeurd door de Fifa. Volgens een regel van de Franse profliga is het mogelijk om buiten de wettelijk toegestane datums spelers te transfereren, als een doelman voor meer dan drie maanden geblesseerd is. Deze Franse regel wordt echter door de Fifa niet erkend, zodat er een uitzonderingsmaatregel nodig is.

Marseille heeft als reden voor de komst van Barthez de blessure van tweede doelman Cédric Carasso opgegeven. Een belangrijk gegeven in het hele verhaal is wellicht ook dat eerste doelman Vedran Runje en coach Alain Perrin allerminst op dezelfde golflengte zitten. Eerder liet de coach al weten dat hij een ruil met doelman GrégoryCoupet van landskampioen Lyon wel zag zitten. Nu moet de ex-doelman van Standard wellicht boeten voor het feit dat Barthez bij Manchester United niet meer aan de bak kwam, waardoor ook zijn positie als doelman van de Franse nationale ploeg voor het EK in 2004 bedreigd leek. OM treedt op als reddende engel voor de Franse nationale ploeg en ook Manchester zal zich in het hele verhaal wel kunnen vinden. Vedran Runje heeft de bui alvast zien hangen en kondigde aan dat hij contacten heeft met diverse grote clubs. Barthez komt duidelijk niet terug naar zijn vaderland om OM gedurende enkele maanden te depanneren, maar wel om te blijven. De supporters scharen zich echter niet unaniem achter de komst van Barthez. De Ultras lieten weten dat Barthez weliswaar nog altijd beter is, maar dat Runje een oplossing voor de toekomst is, terwijl de kale doelman van de nationale ploeg over zijn hoogtepunt heen is.

Christophe Bouchet, de manager van OM, probeerde vorige week middels wat sussende woorden nog het nakende conflict in de kiem te smoren, maar wellicht zal Barthez toch zo snel mogelijk de plaats van Runje innemen.

GUY ROUX vierde vorige zaterdag met de verplaatsing van Auxerre naar Monaco zijn 65ste verjaardag. DADOPRSO gaat op het einde van het seizoen weg bij Monaco. WILLIAM PRUNIER maakt opnieuw deel uit van de kern van Toulouse, nadat hij daarin eerst plaats had moeten maken voor de 16 jaar jongere Issou Dao. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre), Giuly (Monaco) 7 goals ; 3. Bamogo (Montpellier), Drogba (Marseille), Pauleta (PSG) 6 goals.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier