Velen zullen zich wellicht afvragen wat die Claeys in Australië gaat uitspoken. Wel, het wordt eens tijd dat hij op zijn eigen benen leert staan, dat hij weet wie hij is en wat hij eigenlijk wil in zijn leven, dat hij zélf zijn was en zijn plas doet. Ik ben op de goede weg. Toen ik mijn wasmachine voor het eerst gebruikte, stond de helft van de badkamer onder water. En ik deed er twee dagen over om mijn stoelen en tafels in elkaar te steken, terwijl een normaal mens daar in twee uur mee klaar is. Maar het staat toch recht. Nog altijd.

Ik denk veel aan mijn ouders, aan mijn broer en mijn schoonzus, mijn petekind en mijn vrienden. Ik mis een goede Jupiler in mijn stamcafé in Brugge en de columns van Herman Brusselmans. En het weer valt wat tegen. Het is hier nu winter. Je kunt het vergelijken met de lente bij ons. Je kunt in shorts rondlopen, dus heb ik eigenlijk niet te klagen.

Een andere reden waarom ik naar hier kwam, is om te voetballen. Hoewel het voetbal er niet zò populair is, zijn de verwachtingen in Melbourne én in Australië toch vrij hoog. Maar de sport waar het allemaal om draait, is het AFL. Aussie football. De mensen zijn er gek op, hoewel het eigenlijk op niets trekt als je het vanuit je luie zetel bekijkt. Maar toen ik met mijn Oostenrijkse vriend Richard Kitzbichler de plaatselijke topper ging bekijken, kregen we de smaak te pakken. We besloten er wekelijks eentje te gaan bij te wonen. Iedere match 50.000 man in de MCG. The Melbourne Cricket Ground. Het zijn precies een stelletje hersenloze rottweilers die op elkaar losgelaten worden. Iedere week liggen er wel een paar in het ziekenhuis. Gebroken neus, oogkas, ontwrichte schouder of een ander dierbaar lichaamsdeel dat toegetakeld is. Ook schorsingen bij de vleet. Maar live echt het bekijken waard met spijs en drank erbij. Pie & beer.

Tegen onze trainer zeggen we Ernie. We kunnen hem met de voornaam aanspreken. Dat is de Australische mentaliteit. Geen stijf gedoe ! En Australiërs zijn goudeerlijk. In Moeskroen kunnen ze daar veel van leren. Maar dit terzijde. Ernie vond het een goed idee om een weekje naar Queensland te trekken. Surfers Paradise ! Een beetje het Cancun van Australië. Prachtig. Na iedere training en iedere wedstrijd die we daar speelden, doken we bij wijze van cooling down de zee in, de schitterende golven van één meter hoog tegemoet. Ons hotel lag er middenin het bruisende uitgaansleven. De laatste avond mochten we onder aanvoering van Kevin Muscat dan toch met de boys op stap. We profiteerden er goed van. Wie mij kent, weet hoe het er dan aan toegaat.

Op 22 juli was er al de spelersvoorstelling in het Merlbourne Crown Casino. 800 man, groot feest, iedere speler werd uitgebreid voorgesteld aan pers en publiek. Ze noemen mij hier Big Geoff. The tall elegant classy Belgian defender. Alstublieft !

Bye lads,

Geoff. Geoffrey Claeys speelt dit seizoen bij Melbourne Victory FC in de Hyundai A-League.

Geoffrey Claeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier