CSKA Moskou

Alan Dzagojev © Sputnik

TACTIEK

De broertjes Aleksej en VasiliBerezoetski – twee levende legenden – zijn gestopt, veteraan Sergej Ignasjevitsj werkt sinds dit seizoen op de jeugdacademie en Viktor Vasin is nog tot eind september out met een knieblessure. T1 Viktor Gontsjarenko, die zweert bij een driemanverdediging, zat met de handen in het haar: de twee nieuwkomers – Becão en Magnússon – moesten wennen aan de competitie en de veldbezetting, terwijl Tsjernov pas deze zomer van de jeugdopleiding werd doorgeschoven.

CSKA Moskou

En: na het vertrek van Pontus Wernbloom (PAOK) en Aleksandr Golovin (Monaco, 30 miljoen) moest ook het middenveld hertekend worden. Bistrovic (of Bijal), met daarvoor Vlasic en Achmetov (beiden centraal), is de schakel naar de twee buitenste middenvelders: Fernandes (rechts) en Efremov (links). Tot wanhoop van de T1 werd Vitinho, vorig seizoen goed voor 12 goals en 9 assists, eind juli voor 10 miljoen verkocht aan Flamengo, terwijl zijn vervanger – Abel Hernández (Hull City) – na een achillespeesoperatie zeven maanden out was. Gelukkig kon Tsjalov – 5 goals in evenveel matchen – zijn sterk seizoen bevestigen.

CSKA Moskou

SMAAKMAKER: ALAN DZAGOJEV

EK’s en WK’s hebben elk hun revelaties. Voor Euro 2012 was dat de Russische vleugelspeler Alan Dzagojev, die medetopschutter van het toernooi werd met 3 goals. Veel topclubs stonden voor hem in de rij, maar van een grote transfer kwam niets in huis. Zes jaar later zit hij nog steeds bij CSKA en is het talent van weleer vooral geremd door blessures.

CSKA Moskou

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier