‘Ik herken mezelf in Carl Hoefkens’

Club Brugge maakte vrijdag bekend dat Daan Van Gijseghem een contract voor drie en een half seizoen heeft getekend bij blauw-zwart. De centrale verdediger was een vrije speler nadat zijn vorige club, Moeskroen, eind vorig jaar geschrapt werd uit de eerste klasse. Belofte-international Van Gijseghem (21) speelde tot nog toe in 112 competitiewedstrijden op het hoogste niveau en droeg bij Moeskroen de aanvoerdersband. Afgelopen zomer was hij al in beeld bij Club Brugge, maar toen tekende hij een contractverlenging op Le Canonnier. “Ik ben blij dat ik nu iets goeds heb op sportief en financieel gebied”, zegt Van Gijseghem. “Alleen had ik mijn transfer graag op een gewone manier veroverd, niet op het graf van Moeskroen.”

Bij je voorstelling in het Jan Breydelstadion zei je dat dit geen moeilijke beslissing was.

Daan Van Gijseghem: “Ergens stond het wel al vast dat het Club zou worden, maar de vraag was of we op het financiële vlak zouden overeenkomen. Ik moest ook rekening houden met de concurrentie, daarom wachtte ik tot het laatste moment. Ik zette met deze transfer een goede stap. Club deed een heel mooie inspanning, dat wil ik belonen met prestaties. Ik zal nu ook op alle vlakken goed omringd zijn. Dat is belangrijk voor mijn evolutie.”

Wat spreekt je aan in de manier waarop Club Brugge speelt?

“Van achteren uit voetballen, iets wat ik in Moeskroen niet terugvond. Daar was ik zowat de enige die dat deed, dan is het moeilijk. Club speelt ook heel offensief, dat ligt me. Vooral naar Carl Hoefkens zal ik opkijken, omdat ik mezelf in hem herken. Dat coachen en sturen zit er bij mij ook in. Ik denk dat het zal klikken met Hoefkens. Ik ben geschrokken van wat hij tot nog toe al deed met Club Brugge. Van verscheidene jongens bij Club hoor ik dat hij perfect stuurt, wat het spel voor hen vergemakkelijkt. In Moeskroen was dat mijn taak.”

Hoe zie jij je nabije toekomst?

“In het voetbal kun je geen garanties geven, die had ik ook niet nodig. Vooral het matchritme moet terugkomen. Het is geen jaar geleden dat ik nog gevoetbald heb, maar ook geen week. Ik ben nieuw, ik kom aan bij een ploeg die heel goed draait. Op een moment zal ik mijn kans wel krijgen. Dan probeer ik die te grijpen. Ik ben van plan om te knokken voor mijn stek, om het maximum te geven en te zien waar ik uitkom. Val ik naast de ploeg, dan is het zo.”

Sportmanager Luc Devroe liet uitschijnen dat de wegen van Antolin Alcaraz en Club waarschijnlijk zullen scheiden. Goed nieuws voor jou.

“Je krijgt je plaats niet zomaar. Gemakkelijk bestaat niet in het voetbal.” S

KRISTOF DE RYCK

‘Ik had mijn transfer graag op een gewone manier veroverd.’