Damir Mirvic draait momenteel een uitstekend seizoen. Afgelopen zomer verliet de Bosnische centrale verdediger AA Gent voor SV Roeselare. Hij maakte op Schiervelde zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie, een fantastische pegel in de winkelhaak bij de 3-2-winst tegen Zulte Waregem. Wat bekijkt een 25-jarige voetballer uit de Balkan zoal op televisie? Mirvic: “Vooral voetbal natuurlijk, en dan bedoel ik echt alle belangrijke competities: Bundesliga, Premier League, Primera División, Serie A en de Franse Ligue 1. Alleen al door te kijken naar die topploegen leer je ontzettend veel bij. Op Eurosport hebben ze uitstekende voetbalprogramma’s met mooie samenvattingen. Vroeger had ik een satellietschotel waarmee ik ook Bosnische zenders kon ontvangen. Zo kon ik het voetbal uit de Balkan volgen. Nu is mijn schotelantenne weg. Als ik wil, kan ik nog altijd kijken bij vrienden, maar ik kies eigenlijk liever voor de Nederlandstalige zenders. Ik wil zo snel mogelijk Nederlands leren. Door Amerikaanse films en series heb ik Engels geleerd. Daarom kijk ik nu elke dag wel maar iets op de Vlaamse televisie. Ik luister ook naar de radio om dezelfde reden. Wanneer ik naar de training rijd, staat de radio altijd op. Ik heb het gevoel dat het helpt.”

Damir Mirvic kijkt vooral naar KanaalTwee, omwille van de Champions League, en naar Eurosport. “Het aanbod van die zenders is het meest interessant”, legt hij uit. “Soms kijk ik naar VT4 als ik tijd heb. Ik hou wel van die Amerikaanse series. Je weet wel, zoals Friends. Van een goede film kan ik ook altijd genieten.”

De gewezen belofte-international vindt het jammer dat volleybal weinig aandacht krijgt op televisie. “Ik hoor van veel ploegmaats dat Roeselare een uitstekend volleybalteam heeft. Ze spelen in de Champions League, dacht ik? Tot vandaag heb ik hen nog niet bezig gezien. Ik zou graag eens live gaan kijken. Een wedstrijd rechtstreeks volgen, daar geniet ik echt van, veel meer dan onderuitgezakt in je luie stoel naar tv te kijken. In de Verenigde Staten ging ik ooit naar een wedstrijd van de Chicago Bulls. Wat een sfeer! Heerlijk was dat.”

Formule 1 en motorcross vindt de Bosniër dan weer niets. “De hele tijd rondjes rijden, wat heb je daaraan? Er gebeurt nooit iets. Geef mij maar liever wat actie, zoals in Fight Club. Dat is een programma op Eurosport dat focust op vechtsporten zoals kickboksen, karate en thaiboksen: fantastisch!”

Samenstelling Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier