Met verstomming lees ik in het artikel ‘De peetvaders van Namen’ (S/VM 16 december 2009) dat ik samen met mijn ex-partner Nenad Petrovic (die nooit mijn vennoot is geweest) Zheyun Ye heb geïntroduceerd bij Bergen. Ik heb dat nooit gedaan! Wel hebben wij hem bij Ronse geïntroduceerd, lang nadat Ye al op eigen houtje Leone, Lommers en anderen had ontmoet in Bergen. Ik ben daar nooit bij betrokken geweest. Mijn naam wordt ook in verband gebracht met Sergio Brio en de 0-9-nederlaag van Bergen tegen Club Brugge. Echt niet normaal! Ik heb Brio nooit geïntroduceerd bij Bergen.

Bij Ronse hebben we twee vergaderingen bijgewoond met Ye in aanwezigheid van de voorzitter, de advocaat en alle bestuursleden van de club. Daar was niets heimelijks aan. Na die tweede ontmoeting was het definitief gedaan met mijn contacten met Ye, aangezien ik erg snel begreep dat zijn pseudo-investering nergens toe leidde en ik mijn tijd maar verloor. Dat staat ook in alle processen-verbaal, want zoals u ongetwijfeld weet, ben ik in die zaak één keer als getuige verhoord door de politie.

Ik heb de indruk dat u mij nu tracht mee te sleuren in een zaak waarmee ik niets te maken heb. Het klopt dat Fabio Cordella en ik elkaar kenden toen we een speler – Diaby, een Ivoriaanse aanvaller – zonder succes lieten testen bij Zulte Waregem. Later, toen hij Namen had verlaten, heb ik hem het telefoonnummer bezorgd van Enrico Bove, ex-voorzitter en nu bestuurder van Union Sint-Gillis. Op geen enkele andere manier ben ik in dat dossier tussenbeide gekomen. Overigens heb ik al zes maanden niets meer gehoord van Cordella.

In het bewuste artikel wordt van alles op één hoop gegooid. Erg gevaarlijk. Het minste wat u had kunnen doen, is mij vooraf bellen. Dat is niet gebeurd.

Naschrift Jan Hauspie:

Daniel Striani ontkent niet dat hij destijds contacten had met Zheyun Ye, maar daar ging het artikel niet over. Er staat ook nergens geschreven dat hij iets te maken had met Sergio Brio en die 0-9. Dat heeft hij dus niet goed gelezen. Relevanter is dat Striani niet ontkent dat hij Fabio Cordella kent. Hij bevestigt dat zij samen een speler lieten testen bij Zulte Waregem en dat Cordella door hem in contact kwam met Union. Striani wordt in het artikel nergens van beticht. Blijkbaar stoort het hem dat hij nu in één adem wordt genoemd met Cordella. Waarom?

DANIEL STRIANI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier