Heb je een passie ?

In de zomer tennis ik af en toe, maar ik ben vooral dol op wintersport. Vroeger heb ik nog ijshockey gespeeld op recreatief niveau en ik hou ook van skiën en langlaufen. Dat laatste doe ik nog steeds, maar skiën en ijshockeyen zit er niet in op dit moment, want dat zijn sporten waarbij de kans op blessures te groot is. Sinds ik in België voetbal, ga ik tijdens de winterstop trouwens enkel op familiebezoek. We hebben maar een rustpauze van tien dagen en dat is te kort om én familie te bezoeken én op wintersport te gaan.

Favoriet muziekgenre ?

Ik hou van alle soorten muziek. Vroeger was ik fan van Metallica,, maar nu heb ik geen echte voorkeur meer. Limp Bizkit hoor ik wel graag. Ik luister ook naar Radio Donna en Studio Brussel, maar als de nieuwsuitzendingen aanvangen, zap ik meestal weg. Alleen als er iets belangrijks gebeurd is, pik ik het radionieuws mee. Maar ik moet toegeven dat ik niet alles versta.

Vind je het belangrijk om in een mooi huis te wonen ?

Het moet vooral comfortabel zijn en de ligging is belangrijk. Ik zou bijvoorbeeld niet in centrum van Brussel willen wonen. Daarom heb ik zelf een huis gezocht toen ik naar Anderlecht ging. Wij wonen nu in een rustige straat in Asse.

Voor wie heb je bewondering ?

Op voetbalgebied kijk ik op naar goede keepers als Barthez en Kahn. Vroeger hoorde ook Schmeichel daarbij. Verder heb ik als mens heel veel respect voor mijn nichtje. Ze heeft haar leven gegeven voor haar kindje. Ze was gehandicapt en wist dat een zwangerschap risico’s inhield, maar zette toch door. Toen haar dochtertje acht maanden was, is ze overleden.

Ken je iets van computers ?

Wij hebben wel een computer met een Nederlandse modem en een Nederlands toetsenbord, maar ik moet nog veel leren. Als ik op het internet surf, bezoek ik alleen Tsjechische sites. Omdat ik geen laptop heb, kan ik mijn computer ook niet meenemen op stage. Ik lees dan liever een boek of kijk tv.

Hoe kan je Eva het best omschrijven ?

Ja maar, als ik haar positieve eigenschappen ga opnoemen, weet iederéén hoe perfect mijn vrouw is ( lacht). Ze is een heel sterke vrouw en offert veel op voor mij. Wij zijn ondertussen al vijf keer verhuisd en ze heeft daar nog nooit een probleem van gemaakt. Ze is ook een schitterende kokkin. Een paar maanden geleden kocht ze een boek over pastagerechten en nu eten we gemiddeld twee keer per week heerlijk klaargemaakte pasta’s.

Wat kan jij in de keuken klaarmaken zonder ongelukken ?

( lacht) Sinds ik bij Eva ben, is de keuken voor mij gesloten ! Als ik alleen thuiskom, trek ik gewoon de koelkast open om te kijken wat ik zo kan opeten zonder dat ik er eerst nog iets mee moet doen. Vroeger was dat anders, want ik heb nog alleen gewoond en toen moest ik natuurlijk wel koken.

Wat wil je gaan doen na je carriére ?

Goh, ik zou het echt niet weten. Ik hoop nog een jaar of tien te kunnen keepen en dan kan ik in die tijd nadenken over wat ik daarna wil gaan doen. Ik studeerde elektriciteit, maar heb op dat vlak al tien jaar niets meer gedaan. Ik denk dus niet dat het iets in die richting zal worden.

Waarvan droom je nog ?

Moest iemand mij twee jaar geleden gezegd hebben dat ik nu bij Anderlecht zou zitten, had ik het niet geloofd. Ik mag dus niet klagen. Voor mij was de interesse van Anderlecht een droom. Ik kijk nu ook niet verder. Ik wil gewoon evolueren bij mijn club. Momenteel houdt dat in dat ik het Filip De Wilde zo moeilijk mogelijk tracht te maken en dat ik steeds klaar sta als de club me nodig heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier