Tot rechtszaken toe probeerde DavidPaas te verhinderen door Genk naar een C-kern te worden gebannen. Wou Genk van zijn zwaar wegend loon verlost zijn, voor Paas was en bleef een contract een contract. Hem slijten aan andere clubs lukte Genk dan ook niet tot het uiteindelijk met Westerlo tot een vergelijk kwam. Genk stelt de speler ter beschikking en draagt diens loon, wat in mindering wordt gebracht op de transfersom die het nog voor KevinVandenbergh moet. Waardoor David Paas straks dus weer voetbalt.

Tevreden ?

David Paas : Heel tevreden. Kijk, ik zat op een dood spoor bij KRC Genk en ik kon naar de trainer ( Jan Ceulemans, nvdr) die er ook aan het begin van mijn profcarrière ( in Aalst, nvdr) stond. Dat ze in Westerlo niet voor de titel gaan, dat weet je op voorhand, maar leven van uitschieters en punten pakken moet kunnen. Ik zag ze zaterdag aan het werk op Lierse en dat was niet hoogstaand, maar de situatie brengt dat ook met zich. Ik heb wel gezien – wat Ceulemans zelf ook al aangaf – waar het schoentje wringt : er komt weinig gevaar vanuit de tweede lijn. Maar Toni Brogno was twee jaar geleden goed voor dertig doelpunten, die moet er dus elk jaar toch zeker een stuk of vijftien kunnen maken.

Geen spijt dat je Genk moet verlaten net nu ze de Champions League bereikten ?

Europees voetbal, ik heb het allemaal meegemaakt met Guimaraes. Op een gegeven moment, weet je, houdt het op. Ik ga ervan uit dat ik sportief nog altijd over voldoende kwaliteiten beschikte voor Genk. Niet om Wesley en Moumou eruit te spelen, maar als hen iets overkwam, vond ik mij een goeie vervanger. Ik had niet het gevoel dat ik nog aan de bak zou komen, een gevoel dat ik vorig seizoen wel nog had. Ik denk dat alle partijen nu tevreden kunnen zijn met deze regeling en dat de discussiepunten opgelost zullen raken.

Welke discussiepunten ?

Omtrent de kampioenspremies bijvoorbeeld. Dreigen om niet te betalen was een drukkingsmiddel. Ik had het gevoel dat ze psychologische spelletjes speelden en dat ze mijn contract niet wilden naleven zoals het er staat. Dat is het enige wat ik jammer en niet correct vind, voor de rest blijf ik het een toffe club vinden.

Jos Vaessen wou het eerst niet, maar je zat op verzoek van de spelers als, zeg maar, C-kern-speler toch maar mooi bij de onderhandelingen over de premies voor de Champions League.

In een spelersgroep heb je altijd mensen die iets meer talent hebben voor bepaalde dingen en die het voortouw nemen. Ik zat al van mijn eerste jaar in Genk in de spelersraad. Door die rechtszaken heb ik dat voor mij uit moeten schuiven, maar ik vind : zolang ik lid ben van een club, ga ik mijn verantwoordelijkheden niet uit de weg. Maar ik ga niks negatiefs over zeggen over de situatie ginder, dat hoofdstuk is afgesloten.

Naar verluidt informeerden jullie naar wat de spelers bij Anderlecht voor de Champions League kregen, maar Genk bleek toch zuiniger te zijn. Hoe goed is de deal die jullie uit de brand konden slepen ?

De spelersgroep was tevreden en dan is het dus goed. We hebben afgesproken dat we naar buiten uit geen bedragen noemen, en dus doe ik daar verder geen uitspraken over. Daarvoor heb ik te veel vrienden gemaakt in Genk.

door Raoul De Groote

‘Ik blijf Genk een toffe club vinden, ik heb er veel vrienden gemaakt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier