‘We konden even de batterijen opladen’

Voor de ploegen die barragewedstrijden moesten afwerken om uit te maken wie naar de play-offs mag en wie naar de play-downs moet, was het afgelopen weekend nagelbijten. Dan ging het er bij Schuvoc Halen een pak rustiger aan toe. Het team van Johan Verstappen sloot het eerste deel van de competitie af op de vierde stek. Halen plaatste zich zo rechtstreeks voor de play-offs.

“We konden de batterijen even opladen”, zegt kapitein Davy Vaes. “De laatste weken was er toch een beetje druk om die vierde plaats te behouden. Dat begon je te voelen.”

De keerzijde is dat jullie zonder die barragewedstrijden mogelijk een beetje uit het ritme raakten.

Davy Vaes : “Ja, maar ik denk niet dat zoiets een probleem mag zijn. We beginnen tegen de toppers ( vanavond wacht Maaseik, zaterdag is er Roeselare en volgende week woensdag Asse-Lennik, nvdr), wat het voor ons iets gemakkelijker maakt om weer in ons ritme te komen, om weer op te bouwen. Het zou mooi zijn om tegen Maaseik of Roeselare punten te pakken. Maar we móéten die matchen niet winnen.”

Jullie vierde plaats was verdiend na een mooi eerste deel van het seizoen, waarin jullie zelfs voor het eerst in de clubgeschiedenis eventjes het klassement aanvoerden.

“Klopt. We voerden onze taken uit : winnen van onze rechtstreekse concurrenten. En af en toe ergens anders een puntje meepikken. Afgezien van onze wedstrijden in Puurs en in Menen, die slecht waren, is alles bijzonder goed ingevuld.”

Een eerste deel van het seizoen buiten verwachting ?

“Dat weet ik niet. We hadden min of meer gehoopt om vijfde te eindigen en zijn hier dus niet echt van geschrokken. Het trainingsritme is verhoogd, de begeleiding werd professioneler, een aantal zaken die normaliter een meerwaarde geven.”

Plus : jullie hebben meer kwaliteit in huis dan vorig seizoen.

“Ja, dan denk ik in de eerste plaats aan onze spelverdeler, Keith Barnett. In vergelijking met vorig jaar is dat een hele stap voorwaarts. De club wist dat het nodig was. Met een betere spelverdeler hadden we misschien het afgelopen seizoen ook anders gepresteerd. Hij is de draaischijf van de ploeg, moet het spel heel goed lezen. Een aanvaller kan je heel snel wisselen. Bij een spelverdeler is dat lang niet zo vanzelfsprekend.

“Het is enkel spijtig dat onze Braziliaan vertrok.”

Waar liggen de ambities in de play-offs ?

“Die blijven dezelfde : we beogen de vierde of vijfde plaats, een Europees ticket. Dat moet mogelijk zijn. Die druk mogen we onszelf opleggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier