Nebosja Malbasa voetbalde in de jaren 80 als centrumspits bij Club Luik. Momenteel scout hij, “voor wie geïnteresseerd is” voetbaltalent in Servië & Montenegro. Voor Sport/Voetbal Magazine nam hij de nationale ploeg onder de loep. Een ploeg die er op 17 november in Brussel als volgt zou kunnen uitzien :

Doel

Dragoslav Jevric (Vitesse Arnhem, 30 jaar, 1m86, 25 selecties)

Verdediging :

Goran Gavrancic (Dynamo Kiev, 26, 1m92, 11)

Nemanja Vidic (Dynamo Moskou, 23, 1m88, 8)

Mladen Krstajic (Schalke 04, 30, 1m88, 35, 2 doelpunten)

Ivica Dragutinovic (Standard, 29, 1m84, 16)

Middenveld

Ognjen Koroman (Krylia Sovetov Samara, 26, 1m75, 12, 1)

Igor Duljaj (Shakhtar Donetsk, 26, 1m75, 26, 2)

Dejan Stankovic (Inter Milaan, 26, 1m83, 48, 10)

Zvonimir Vukic (Shakhtar Donetsk, 25, 1m83, 15, 4)

Aanval

Savo Milosevic (Osasuna Pamplona, 31, 1m86, 87, 35)

Danjel Ljuboja(PSG, 26, 1m88, 7, 1)

Malbasa : “Het is uiteraard niet zeker dat deze elf tegen België daadwerkelijk in de basis zullen starten. Ilija Petkovic heeft heel wat alternatieven achter de hand. “Zo zou hij bijvoorbeeld Mateja Kezman naast Savo Milosevic en Danjel Ljuboja kunnen posteren in de aanval. Volgens mij zal hij het in Brussel echter voorzichtiger aanpakken. Een viermansverdediging lijkt me daarom vrij logisch. De media vragen zich hier af of Predrag Djordjevic van Olympiakos geen goede leider zou zijn voor het team. Ook Danko Lazovic, die bij Feyenoord speelt, mag ongetwijfeld hopen op een basisplaats. En ook al zijn het er niet veel, sommige spelers uit de Prva Liga, de hoogste klasse in Servië & Montenegro maken ook vaak deel uit van de ruimere selectie. Ik denk daarbij aan Nenad Djordjevic (Partizan), Marjan Markovic (Rode Ster), Marko Pantelic (Rode Ster) en Nenad Brnovic (Partizan).”

In Belgrado wordt veel gesproken over de uitschakeling van Rode Ster door PSV in de voorronde van de Champions League. “De clubvoorzitter Dragan Dzajic kwam zo zwaar onder druk te staan dat hij zijn ontslag indiende. Het niveau van de competitie in Servië & Montenegro ligt niet meer zo hoog als vroeger, maar dat wil niet zeggen dat er geen talentvolle jongeren meer rondlopen. We haalden afgelopen zomer niet voor niets de finale van het EK voor min-21-jarigen. Desondanks is het heel belangrijk dat de nationale A-ploeg zich plaatst voor de eindronde van het WK. Lukt dat niet, dan is dat een zware sportieve en financiële klap.”

Wat verwacht hij tot slot van de wedstrijd tegen België ? “Ik denk dat het een gesloten wedstrijd wordt, gezien het belang voor de Rode Duivels. Ik verwacht een gelijkspel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier