De bekerfinale tegen KV Mechelen

Ook draaischijf Vadis Odjidja kon de pijnpunten van de Buffalo's niet wegwerken. © BELGAIMAGE

Het moest een nieuw hoogtepunt worden in de clubgeschiedenis, een historische datum, want de Buffalo’s snakten sinds de titel van 2015 naar een nieuwe prijs. Op 1 mei 2019 zou KAA Gent tegenover 1B-kampioen YR KV Mechelen, dat 46 dagen zonder competitiewedstrijden moest overbruggen, in het Koning Boudewijnstadion de Croky Cup wel winnen. Een ideale manier om aan verdere klantenbinding te doen, want op het Sint- Pietersplein waren er ook nog eens een goeie 15.000 sympathisanten opgedaagd. Na de bekerwinst in 1964, 1984 en 2010 hielden ze bij de Buffalo’s geen rekening met een scenario zoals 2008 toen de eindstrijd verloren ging. Bovendien was er ook nog een bijkomende motivatiebron: een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa League volgend seizoen.

De bekerfinale tegen KV Mechelen

Maar de troepen van Jess Thorup trokken de lijn van hun zes verloren duels in play-off 1 door. Ondanks de voorsprong via Jean-Luc Dompé verloor KAA Gent nog met 1-2 van een bijzonder goed georganiseerd Mechelen. Draaischijf Vadis Odjidja zag de pijnpunten van een heel seizoen naar boven komen: het missen van opportunisme en efficiëntie voor doel, bij gebrek aan een echte topschutter (ondanks de ontplooiing van Jonathan David), terwijl het spel – bij afwezigheid van Giorgi Tsjakvetadze – verrassing miste en heel stereotiep oogde bij balbezit. Nochtans werden alle mogelijke opties benut door de technische staf, want maar liefst 32 profs kregen speelminuten in de loop van het seizoen.

60

punten op 120, zonder halvering van de punten na de reguliere competitie, behaalde KAA Gent, het minste aantal ooit in de acht seizoenen waarin de Buffalo’s play-off 1 haalden. Te wijten aan onder meer een magere balans in de eigen Ghelamco Arena, met slechts 3 op 15 in play-off 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier