Na de transfer van Max Kruse kiest 1. FC Union Berlin met de komst van Loris Karius voor een nieuwe boulevardperslieveling.

Een officiële persconferentie om de komst van keeper Loris Karius bij 1. FC Union Berlin bekend te maken, werd door voorzitter Dirk Zingler niet noodzakelijk geacht. Zogezegd omwille van de veiligheidsmaatregelen rond corona en het beperkt aantal aanwezige journalisten, maar de werkelijkheid is dat er over Loris Karius (die wordt gehuurd van Liverpool) al voldoende wordt bericht in de Duitse media. De stad Berlijn heeft dan ook nog weinig geheimen voor Karius, die sinds twee jaar een relatie heeft met Sophia Thomalla. De influencer/actrice/model/onderneemster woont in de Duitse hoofdstad en de twee zijn een Promi-Paar waar de Duitse boulevardpers van smult. Het blijft echter vreemd en opmerkelijk dat een nicheclub als 1. FC Union Berlin – waar voor de coronacrisis het An der Alten Förstereistadion met 22.000 plaatsen bijna altijd uitverkocht was – opnieuw voor een speler kiest met een groot glamourgehalte.

Union Berlin staat namelijk al een tijdje in het middelpunt van de belangstelling door de aanwerving van spits Max Kruse (32). Net als Karius een boulevardperslieveling, gezien zijn voorliefde voor snelle auto’s, pokeren en het uitpakken met veel cash geld in het nachtleven.

Karius heeft maar één doel: een sportieve herkansing in de Bundesliga. Door zijn goede prestaties bij 1. FSV Mainz 05 werd de doelman in juli 2016 voor 6,20 miljoen euro door Jürgen Klopp naar Anfield Road gehaald, maar na de verloren CL-finale (3-1) tegen Real Madrid waarin hij tweemaal blunderde raakte zijn carrière wat in het slop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier