Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne)

“Zijn prestatie in de tijdrit van de Dauphiné heeft ons verrast, al was het parcours in zijn voordeel. Valverde was in de Dauphiné heel goed, supergoed zelfs, ik vraag me alleen af of hij die conditie kan doortrekken tot de laatste lastige week van de Tour. Hij heeft in elk geval een heel sterke ploeg die de koers heel lang kan controleren. Caisse d’Epargne is een ploeg die het volgens de regels van de kunst doet: geen gekke dingen, geen eigenaardig gedoe, vrij traditioneel, voorspelbaar en dus in ons voordeel.”

Het blok CSC

“Wie zal kopman zijn? CarlosSastre was niet goed in de Dauphiné, maar dat hoeft niets te betekenen. Ik heb al eerder gezien dat renners niet goed waren en door twee, drie weken goed te trainen en op te bouwen toch nog top waren in de Tour. Sastre blijft voor mij dus een gevaarlijke kandidaat. Andy Schleck is in principe nog te jong, maar ik zou hem niet afschrijven. Fränk Schleck was ook goed bezig in de Ronde van Zwitserland.”

Dennis Menchov (Rabobank)

“Wint al twee keer de Ronde van Spanje. Hij heeft in de Tour altijd wel een slechte dag, daar moeten we op rekenen. Hij zal zich minutieus voorbereiden – het is een Rus – en hij heeft een heel sterke ploeg achter zich. Rabobank heeft vorig jaar als ploeg ontzettend mooie dingen laten zien. Als tijdrijder is Menchov in principe wel de mindere van Evans.”

Samuel Sánchez (Euskaltel)

“Als Sanchez in de derde week zo kan groeien als vorig jaar in de Ronde van Spanje, dan wordt hij een lastige klant. Bovendien heeft hij zich volledig op de Tour geconcentreerd. Euskaltel was erg sterk bezig in de Dauphiné. Het is een ploeg die op het vlakke weinig in de pap te brokken heeft, maar bergop schieten ze wel met vier, vijf man over, terwijl jij er misschien maar drie meer hebt. Dat kan van belang zijn.”

Damiano Cunego (Lampre)

“Ik weet het niet. In de Ronde van Zwitserland zakte hij er volledig door. Steekt hij zich weg? Ik denk dat hij zeker in staat is om de Tour ooit te winnen, maar ik kan hem momenteel moeilijk inschatten. In de Dauphiné was zijn ploeg nergens, maar ik hoorde dat er renners tussen zaten die maar op het laatste moment geselecteerd waren.”

Stijn Devolder (Quick Step)

“Stijn zit al een maand op een goed niveau. Hij reed geweldig in de Ronde van België, in de Ronde van Zwitserland zakte hij er wel door in die klimtijdrit. Het valt af te wachten hoe hij die drie weken naar de Tour overbrugt. Ik verwacht wel niet dat Quick Step dit jaar de hele ploeg al opbouwt rond Devolder.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier