De dag dat Gert verdween

Gert Verheyen gooide diep ontgoocheld de handdoek. © BELGAIMAGE

Zaterdag 2 maart 2019. KV Oostende pakt in de Versluys Arena tegen Waasland-Beveren een puntje en is daardoor mathematisch gered. De dik 4000 supporters en de directie is min of meer tevreden, maar T1 Gert Verheyen spreekt harde taal. De eerste helft was belachelijk slecht, onwaardig voor het hoogste niveau. Het behoud interesseerde hem niet en maakte hem al zéker niet blij. En hij stak een waarschuwende vinger op: zonder vier à vijf versterkingen zou KVO volgend seizoen Lokeren zijn. Amper 5 op 30, sinds 8 december niet meer gewonnen: op woensdag gooide de T1 diep ontgoocheld de handdoek.

Voorzitter Peter Callant was hem enkele weken ervoor, na amper een jaar, al voorgegaan. De verzekeringsmakelaar had midden februari zijn aandelen doorverkocht aan ondervoorzitter Frank Dierckens, die een broodnodige kapitaalsverhoging doorvoerde en samen met algemeen directeur Patrick Orlans een meer prominente rol in het sportief beleid wilde spelen – zelden een goed idee. Hugo Broos, sinds maart 2018 sportief directeur en na het vertrek van Verheyen even opnieuw T1, mocht ook beschikken. Niet meer gewenst na amper veertien maanden.

De dag dat Gert verdween

In de zoektocht naar een nieuwe trainer kwam KVO uit in Noorwegen, bij Kare Ingebrigtsen, maar ook in de dug-out – Jordi Lemiengre en Joost Desender (assistent), Patrick Deman (keeperstrainer) en Andy Vervenne (beloften) – werd verder gesnoeid en gesaneerd. Conclusie: een ellendig seizoen, met alleen maar verliezers.

6

overwinningen op 35 matchen behaalde KV Oostende na het weekend van 26 augustus, met een totaal van amper 30 op 105 (18 punten in 25 reguliere competitiematchen, 12 in 10 play-off 2-wedstrijden), of 28,5 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier