De 29-jarige Belg met Italiaanse roots is Europees kampioen 2011 en 2012 bij de superpluimgewichten. Hij haalde zijn master Economie met grootste onderscheiding in Luik, woont in het Nederlandse Hulst, werkt in Brussel en traint in Antwerpen of Luik. Zijn agenda zit vaak eivol.

4:45 Ik spring uit bed en maak me klaar voor een jogging met bijkomend een sessie spieroefeningen, met een constant hartritme van 160 slagen per minuut. Na de douche volgt een stevig ontbijt.

5:45 Ik verlaat Hulst, waar ik samenwoon met mijn verloofde Marieke, een Nederlandse tandarts. Ook al ben ik van Seraing afkomstig, waar ik echt alle wijken ken, toch trok ik in bij mijn vriendin. De consequentie daarvan is dat ik soms veel geduld moet oefenen op de ring van Antwerpen, wanneer ik de autosnelweg neem naar Brussel.

7:00 Ik kom toe op mijn werk, het Brugmannziekenhuis, waar ik me bezighoud met het administratief beheer. De hiërarchie stelt me in staat om mijn job op een vroeg uur aan te vatten. Daardoor kan ik ook vergaderingen met de chirurgen indien nodig op een heel ochtendlijk tijdstip plannen.

12:00 Ik leef eigenlijk wel een beetje op een hels ritme, er is weinig tijd om iets te eten over de middag.

16:00 Mijn werkdag zit erop. Tijd om in de auto te springen, want de tijd loopt.

17:00 Ik kom toe in de trainingszaal van de Antwerp Boxing Academy. Een van de twee locaties waar ik conditioneel werk verricht, gedurende een tweetal uren heel intensief. Die club ligt op de weg naar huis. Maar ook in Luik ben ik meerdere keren per week en in het weekend te vinden, zeker wanneer ik in de laatste voorbereidingsfase zit van een kamp. In Droixhe is de club BC Cocktail in handen van oud-kampioen Al Syben, een echte ambassadeur van de bokssport.

20:00 Eindelijk weer thuis, we bereiden een heerlijke maaltijd samen. Weet je, wij kijken vrijwel nooit meer tv. Ik was nooit een grote fan van het kleine scherm. Zeker nu, door mijn diverse drukke activiteiten op een doordeweekse dag, probeer ik de spaarzame overgebleven tijd nuttig te besteden.

22:15 Ik kruip onder de wol, want de vermoeidheid speelt me parten. Eigenlijk ben ik wat knock-out door het vlieg- en springwerk. Ik weet ook dat er nog een heel lang en zwaar programma op me wacht. Maar ik klaag niet, want boksen is mijn passie. Ik hoop in januari in Mexico een goede kwartfinale af te werken op de Wereldbeker WBC. Mijn daaropvolgende ambitie is om aangeduid te worden als uitdager voor de wereldtitel.

DOOR PIERRE BILIC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier