Een 6 op 6 gevolgd door een 0 op 9 en, zaterdag, eindelijk opnieuw puntenwinst : een 2-0-zege tegen FC Brussels. Germinal Beerschot kende een wisselvallige start.

Of wat vindt de trainer ? Marc Brys : “De verwachtingen na de twee overwinningen op rij gingen steil omhoog, maar drie opeenvolgende nederlagen ondermijnden die meteen. Ik blijf er echter bij dat we de omstandigheden niet mee hadden. Op Lierse kwamen we heel ongelukkig 2-0 achter, terwijl we eigenlijk 0-2 moesten voorstaan. Uiteraard kantelde de wedstrijd na die doelpunten, zodat we nog blij mochten zijn dat we er niet met een blamage weggingen. Thuis tegen Charleroi kwamen we op achterstand door een afgeweken trap op doel. Charleroi kwam er vervolgens gedurende tachtig minuten niet meer uit, maar het bleef wel 0-1. Op Cercle Brugge gooien we dan weer een, weliswaar gelukkige, 0-1-voorsprong nog te grabbel. Kortom : we bleven na die drie wedstrijden achter met een wrang gevoel.”

Maar Brys is ook weer de man niet die zich volledig zal wegsteken achter pech. “Er sloop de voorgaande weken een aantal foutjes in ons spel, vooral dan bij balverlies. We speelden veel minder compact, de wil daarvoor leek bij sommigen af en toe te ontbreken. We beschikken nu over meer voetbaltechnische kwaliteiten, meer aanvallende creativiteit dan vorig seizoen, waardoor het verdedigend denken soms wel eens vergeten wordt. Dat lijdt er soms toe dat je mijlenver uit elkaar gaat voetballen. De voorbije week werkten we de hele tijd om die fout niet meer te maken. Het verheugde me dan ook om te zien dat de spelers het tegen Brussels oppikten, waardoor we weer in alle rust verder kunnen werken.” Er was dus al sprake van druk, ook op de trainer ? “Drie keer op rij verliezen zorgt altijd voor een beetje onrust. Bij de supporters worden dan alle beslissingen, vervangingen of andere tactische ingrepen in vraag gesteld – misschien niet onterecht. Van bestuurszijde voelde ik echter op geen enkel moment druk. Integendeel, ik voelde de steun van meneer Verhaegen, had een erg constructief gesprek met hem.”

Om de beoogde doelstelling bij het begin van het seizoen, even goed doen als de voorbije campagne, te realiseren haalde Germinal Beerschot de voorbije weken nog versterking binnen. En dit zal niet zonder gevolgen blijven voor een aantal anderen. “Er zullen er inderdaad moeten vertrekken”, geeft Brys toe. “Wie ? Daar zullen we eerst de spelers in kwestie over inlichten.” Het zal niet Cadu zijn, de man die al zes van de acht goals voor zijn rekening nam. “Ik kan daar alleen maar tevreden over zijn, maar zijn inbreng blijft nog te beperkt tot scoren alleen. Hij kan nóg meer.”

RVDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier