Glen De Boeck leidde donderdag voor het eerst een training van Germinal Beerschot, maar een akkoord over zijn overgang was er nog altijd niet. Nu Cerclevoorzitter Frans Schotte terug is uit vakantie, gaan deze week alle partijen om de tafel zitten. De kans dat het tot een rechtszaak komt, is sinds het diner van de Profliga gevoelig afgenomen. “Daar zette ik mij eventjes apart met meneer Vandamme ( managing director van Cercle, nvdr)”, vertelt Germinal Beerschotvoorzitter Herman Kesters. “Ik toonde hem het hele dossier en legde hem alles uit. Hij moest toegeven dat het een ander licht op de zaak wierp. Er is toen met meneer Schotte gebeld en afgesproken om zodra hij terug is ( afgelopen zondag, nvdr) in alle rust en met veel respect voor elkaar samen te komen en het akkoord te bekrachtigen dat meneer Schotte en ikzelf die bewuste vrijdagnamiddag bereikten over de condities waartegen Cercle zijn trainer zou laten gaan. Om een uur of drie waren we toen met een hartelijke handdruk uit elkaar gegaan.

“Daarom schrok ik dat het daarna door de tegenpartij in de pers anders werd weergegeven. Ik begrijp dat meneer Schotte, die dezelfde dag ook al een gesprek voerde met Jos Daerden, door tijdsdruk en misschien ook wel door interne discussies in alle drukte en nervositeit uitkeek naar een e-mail van mij in plaats van zoals afgesproken naar een fax. Maar ik vond het wel jammer dat het daardoor voorgesteld werd alsof ik de trainer van Cercle gepikt had en zonder toelating aan de pers gepresenteerd had als nieuwe coach van Germinal Beerschot. Meneer Vandamme liet ik daarom het adreskaartje zien waarop meneer Schotte die vrijdag het faxnummer schreef waarheen ik de fax met de bevestiging van ons akkoord moest sturen. Ik toonde hem ook een kopie van het faxrapport waarop staat dat ik die fax om 16.48 uur naar dat nummer verstuurde. Hij schrok er toch wel een beetje van dat die documenten bestonden. Sindsdien zijn bij Cercle wat meer mensen ervan overtuigd dat ik correct handelde.” S

In de tweede voorronde van de Europa League werd Cercle gekoppeld aan de winnaar van TPS-Port Talbot. Het speelt op 15 juli thuis, een week later reist het naar Finland of Wales.

KRISTOF DE RYCK & CHRISTIAN VANDENABEELE

‘Meneer Vandamme schrok toch een beetje van de documenten die ik hem toonde.’

Herman Kesters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier