Bayer Leverkusen koestert Florian Wirtz, de zeventienjarige offensieve middenvelder die eind december bijtekende tot 2023.

Bij FC Köln sakkeren ze nog altijd, want op 31 januari vorig jaar verruilde jeugdinternational Florian Wirtz na een opleidingsperiode van tien jaar de Geissbocken voor Bayer Leverkusen, waar de student voor amper 200.000 euro werd binnengehaald als vervanger voor sterkhouder Kai Havertz (21).

Sportief nemen die Werkself, die volgende week dinsdag in de DFB-Pokal thuis Eintracht Frankfurt ontvangen in de zestiende finales, een hoge vlucht met hun dominant en technisch verzorgd spel op basis van combinaties en balbezit. Met dank aan de Nederlandse coach Peter Bosz, wiens jonge talenten Nadiem Amiri, Leon Bailey (ex-KRC Genk), Moussa Diaby en Florian Wirtz in navolging van de legendarische Busby Babes bij Manchester United ook al Bosz Babes worden genoemd. Pocketvoetballer Wirtz (1,75 meter) moet met zijn huidige marktwaarde van 24 miljoen euro enkel zijn leeftijdsgenoten Jude Bellingham (27, Dortmund) en Rayan Cherki (25, Lyon) laten voorgaan.

‘De sterkte van zulke jongens is net dat ze vrij kunnen zijn’, oppert Bosz. ‘Op zijn fouten geef ik geen commentaar, omdat Florian zo goed blijkt dat ik schrik heb met veel woorden eerder slecht dan goed te doen.’ Sportief directeur Simon Rolfes en CEO Rudi Völler waken erover dat de groeibriljant straks zijn diploma haalt. Bosz beloofde dat aan diens ouders. Daardoor speelde Wirtz in de Europa League niet mee tegen Slavia Praag. ‘De middelbare school is volgens de coach voor Florian zijn Champions League’, gaf zijn vader mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier