1/ Youri Tielemans (16) Brusselaar met een Vlaamse vader en een moeder uit Congo. Puur Anderlechtproduct dat alle posities op het middenveld kan bespelen. Perfect tweevoetig en niet bang om ondanks zijn jeugdige leeftijd meteen al de bal op te eisen. Zonder meer klaar voor zijn grote debuut. Contract tot 2016.

2/ Leander Dendoncker (18) Controlerende middenvelder met veel voetballende kwaliteiten. De regulator van een elftal, type Sergio Busquets. Heeft slimme plaatsing en goede passing, maar moet nog stappen zetten inzake wendbaarheid en snelheid van uitvoering. Mist nog een tikkeltje arrogantie. Contract tot 2014, gesprekken over een verlenging worden opgestart.

3/Federico Vico (19) Linksvoetige aanvallende middenvelder. Gehaald omdat Anderlecht dat momenteel niet heeft in de eigen opleiding. Was al basisspeler bij de Spaanse tweedeklasser Córdoba. Miste de voorbereiding wegens zijn deelname aan het EK voor U19. Contract tot 2018.

4/Frank Acheampong (20) Linksvoetige aanvaller. Krachtig, pijlsnel, goede voorzet. Klaargestoomd om een eventuele nieuwe linksbuiten te vervangen als die geschorst, geblesseerd of uit vorm is. Vorige winter op huurbasis gekomen en inmiddels definitief aangetrokken. Pas teruggekeerd van het WK U20, waar hij sterk presteerde. Al de Ghanese LionelMessi genoemd. Contract tot 2017.

5/Michaël Heylen (19)Centrale verdediger met het potentieel voor eerste klasse, maar over wie twijfels bestonden of hij het voor Anderlecht vereiste niveau in zich droeg. Overtuigde de paars-witte directie in de Next Gen Series. Enige minpunt: zijn gebrek aan wendbaarheid en explosiviteit. Was aanvoerder bij de U21. Contract tot 2015.

6/ Chancel Mbemba (19)Vormde met Heylen het centrale verdedigingsduo bij de U21. Bijzonder snel. Wegens administratieve problemen (uit documenten is gebleken dat hij enkele jaren ouder is) het voorbije anderhalf jaar wat uit beeld gehouden door Anderlecht. Contract tot 2015.

7/Andy Najar (20) Hondurese flankaanvaller. Snel, technisch vaardig, tweevoetig. Gehaald om Massimo Bruno scherp te houden. Overtuigde de staf tijdens de stage van vorige winter in Belek. Contract tot 2016.

8/Oswal Alvarez (18) Colombiaanse aanvaller die al ruim een jaar bij Anderlecht zit, maar weinig speelde wegens twee zware blessures aan de hamstrings. Snel, explosief en vlot scorend in de zestienmeter. Soms nog te individualistisch in zijn dribbels. Een type Sérgio Agüero. Contract tot 2017.

9/Nabil Jaadi (17) Rechtsvoetige polyvalente aanvaller/middenvelder met een uitzonderlijke fysieke motor en groot loopvolume. Kan als het moet drie wedstrijden na elkaar spelen. Marokkaanse Belg uit een voetbalgek gezin met vier voetballende broers. Contract tot 2015.

10/Samy Bourard (17) Middenvelder. Twee jaar geleden ontdekt bij de U16 van Wezet en op Neerpede al vergeleken met Zinédine Zidane. Heerlijke klasbak, die mentaal en fysiek nog moet rijpen. Was ook John van den Brom vorig seizoen opgevallen bij de U21. Contract tot 2016.

11/ Davy Roef (19) Doelman die zijn tweede seizoen in de A-kern ingaat. Heeft veel keeperskwaliteiten, maar moet nog wat aan persoonlijkheid winnen en aan zijn verbale coaching werken. Contract tot 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier