Op 11 oktober verklaarde Emile Mpenza aan Sebastian Wolff, journalist van Kicker, dat AiméAnthuenis hem maar in Hamburg zelf moest komen vragen of hij zich weer ter beschikking van de nationale ploeg wilde stellen. Dat betekende dat KarelVertongen vergeefs naar de Duitse havenstad was afgezakt. Enkele dagen later volgde dan de grote verzoening. Marinus Bester : “Emile was teleurgesteld dat zijn onderhoud met Vertongen in de pers was uitgelekt en vroeg daarom om een bezoek van de bondscoach. Het was zeker geen provocatie. Hij had er gewoon behoefte aan dat iemand hem eens vertelde dat men hem op prijs stelde. Hij wil dat iedereen blij is dat hij opnieuw Rode Duivel wil zijn.”

Sebastian Wolff en Christian Bönig zijn het roerend met elkaar eens : Emile Mpenza kan de Belgische nationale ploeg veel bijbrengen. Ook al speelt die op dit moment op een niveau dat verdacht veel lijkt op dat van het seizoenbegin van HSV, zodat de omstandigheden voor een aanvaller niet ideaal zijn. Wolff : “Mpenza is een troef voor de Rode Duivels en kan bij de nationale ploeg bovendien extra vertrouwen opdoen. Hij moet een voorbeeld nemen aan de Iraniër MehdiMahdavikia. Die speelde bij Hamburg erg middelmatig, maar zette enkele weken geleden in de interland tegen Duitsland een knalprestatie neer.” Bönig voegt daaraan toe : “Aangezien België momenteel niet over veel spitsen beschikt die vaak aan spelen toekomen, lijkt het me logisch dat Mpenza er opnieuw bij komt. Vanuit puur sportief oogpunt althans, want zo’n terugkeer ligt altijd delicaat als een speler eerst verschillende keren heeft afgezegd zonder daarbij echt duidelijkheid te scheppen over zijn beweegredenen.”

Bij Hamburg hopen ze alvast dat de nationale ploeg Mpenza goed zal doen. Marinus Bester : “Als hij met vertrouwen speelt, is Emile door zijn snelheid en zijn inzet een enorme verrijking voor het hele team. Hij kan België nog aan een ticket voor het WK helpen. Hij moet natuurlijk goede voorzetten krijgen, maar soms forceert hij met een soloactie en een flits ook alleen de beslissing. Hij is in ieder geval een van de snelste spelers uit de Bundesliga en bezit enorm veel fysieke kwaliteiten. Bovendien is Emile niet rancuneus. Als hij zich weer ter beschikking stelt van de Rode Duivels, zal hij er ook honderd procent voor gaan. Net als Daniel Van Buyten zou hij dolgraag het WK meemaken. Als onze twee Belgen bij de Rode Duivels succes boeken, zullen ze ook voor de club beter spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier