Dirk Kuijt wil met Feyenoord prijzen winnen en de Champions League spelen.

Hij oogt niet als die topspits waar alle clubs van dromen en bij elke stap omhoog in zijn loopbaan moest hij vechten tegen de vooroordelen, maar telkens weer maakt Dirk Kuijt het waar. Met als (voorlopige) hoogtepunten : een opgewaardeerd contract bij Feyenoord tot 2009, de leiderspositie in de topschutterslijst van de Holland Casino Eredivisie en de status van Nederlands international.

“Ik denk dat ik vooral anderen verbaas. Dat komt omdat ik heel goed weet wat ik wel en niet kan. Ik ben geen Rafael van der Vaart en heb niet de techniek van Robin van Persie, maar van al die talenten bezit ik wel veruit de beste mentaliteit. Dát is mijn wapen. Het heeft er mede voor gezorgd dat ik nu zo ver ben gekomen. Toen ik voor Feyenoord tekende, was Pierre van Hooij-donk de absolute nummer één in de spits. Op dit moment ben ik een van de gezichtsbepalende spelers”, zo verklaarde Kuijt in VI.

Met aanvalsmaatje Salomon Kalou gaat Kuijt dit jaar bij Feyenoord door het leven als K2, het koningskoppel. Maar nog meer dan dat groeide hij in Rotterdam uit tot een van de steunpilaren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zijn overeenkomst werd opengebroken tot 2009, waardoor hij volgens technisch directeur Mark Wotte qua salaris bij de topdrie behoort. Tijdens de winterstop werd een bod van tien miljoen euro van Liverpool afgeslagen. “De club van mijn dromen diende zich nog niet aan. Dus is het voor 99 procent zeker dat ik volgend seizoen niet in de Champions League speel. Niet alles wat je wil, bereik je meteen. Ik wil graag met Feyenoord prijzen winnen en in de Champions League uitkomen. Ik heb goede hoop dat het ervan zal komen. Ooit hoop ik bij een Europese topclub te spelen. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar Spanje of Engeland.” (FV)

Arie van Eijden stapt op 1 april 2006 op als algemeen directeur van Ajax, zo maakte voorzitter John Jaakke bekend. Er wordt ook verder gezocht naar een technisch directeur en een hoofd opleidingen. Wim Groels, tussen 1982 en 1996 voorzitter van Willem II, overleed na een langdurige ziekte. Hij werd geroemd om zijn tomeloze inzet en sterke persoonlijkheid. De NOS verzekerde zich tot 2009 van de rechten op de Champions League. Eerder gingen de rechten van de eredivisie naar John de Mol. Frank en Ronald de Boer, onder contract bij Al Rayyan in Qatar, zullen volgend seizoen de verkorte cursus Coach Betaald Voetbal bij de KNVB volgen. Tony Vidmar (34), nu aan de slag bij het Engelse Cardiff City, speelt volgend seizoen weer bij NAC. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kuijt (Feyenoord) 22 goals ; 2. Kalou (Feyenoord) 18 goals ; 3. Vennegoor of Hesselink (PSV) 15 goals ; 4. N’Kufo (Twente) 13 goals ; 5. Huntelaar (Heerenveen) 12 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier