Hoewel Roger Lambrecht nog altijd bijzonder gecharmeerd is door de kwaliteiten van Paul Put, voerde de voorzitter van Lokeren vorige week twee gesprekken met Albert Cartier. De Fransman lijkt niet geneigd zijn verblijf bij La Louvière te verlengen, maar kan ook rekenen op belangstelling van Standard. Lambrecht is, zoals steeds, op zijn hoede. “Ik heb die man gewoon uitgenodigd om eens over voetbal te praten. Ik raakte onder de indruk van het frisse aanvallende spel dat hij bracht in de heenronde. Dat is voor mij nog altijd een prioriteit. Maar verwacht nu niet dat ik Cartier daardoor volledig kon doorgronden. Hij is trouwens niet de enige op mijn lijstje. Ik heb nog vijf tot zes namen in mijn hoofd.”

Vanavond staan er sportief grote belangen op het spel, want in de heenwedstrijd voor de halve finale van de Belgische beker ontvangt Lokeren Germinal Beerschot. “Voor ons een unieke kans op Europees voetbal”, weet aanvoerder Arnar Vidarsson. “Twee ploegen die sterk aan elkaar gewaagd zijn. Germinal Beerschot is een heel stugge en moeilijk bespeelbare ploeg, die goed kan terugvechten uit een verloren positie. Dat bewezen ze nog tegen RC Genk. We zullen sterk op onze hoede moeten zijn. Overhaast aanvallen, is uitgesloten. We moeten vertrekken vanuit een goede organisatie. Het is positief dat Tailson opnieuw scherp is, terwijl ook Arnar Gretarsson alsmaar vlotter infiltreert en scoort.”

Willy Reynders zette vorige dinsdag bij een groepsgesprek van drie kwartier de puntjes op de i. Hij vond duidelijk de juiste prikkel om iedereen te motiveren. “Dat was dringend nodig voor sommige jongens, want ik merkte de laatste weken een zekere gelatenheid”, zegt de trainer. “Ik vroeg Tailson, via Joao Carlos en Filip De Wilde als tolk, wanneer hij eindelijk eens uit zijn winterslaap zou geraken. Sinds de winterstop trainde en speelde hij als een slappe vod. Het was tegen Sint-Truiden zijn laatste kans, want we hebben er al te veel energie en individuele trainingen aan verloren. Hij blijkt de boodschap begrepen te hebben. Dat geldt ook voor Marc Hendrikx. Na een aantal slappe wedstrijden was het voor hem ook vijf voor twaalf. Zijn krediet raakte stilaan ook op.”

Olivier Doll is vol vertrouwen. “Het worden twee duels op het scherp van de snee. We moeten alles geven en er in ons achterhoofd rekening mee houden dat Club Brugge ook de finale kan spelen. Lokeren heeft nog nooit zo dicht bij de Uefacup gestaan. Die mogelijkheid moeten we met beide handen nemen.” (FV)

Frédéric Vanheule

‘Ik raakte onder de indruk van het frisse aanvallende spel dat Cartier brengt. Dat is voor mij nog altijd een prioriteit. ‘ (Roger Lambrecht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier