Woensdag 3/9

Volgens enkele kritische lezers legt een papegaai geen eieren. En zou dus ons mooie woord van vorige week, papegaaieëieooieüier, met daarin liefst veertien opeenvolgende klinkers, nonsens zijn. Ons licht opgestoken bij Dirk Draulans, de chef-wetenschappen van Knack, afgestudeerd als dokter in de biologie aan de universiteit van Oxford alstublieft. Qua scholingsgraad bevinden hij en uw scout zich aan de twee uiteinden van de grafiek. Onze chef-wetenschappen was formeel : “Als een papegaai geen eieren legt, is hij dan een zoogdier misschien ? Vraag eens aan uw lezeressen of ze bereid zijn een papegaaienjong te zogen.”

Wel ? Dames ?

En kan een bok het met een papegaai doen ? Onze chef-wetenschappen : “Vaneigens. Kijk maar naar Karel De Gucht.” Het schijnt wel dat een schaap geen uier heeft. Maar door die dikke wollen vacht is dat niet met zekerheid vast te stellen. Dus papegaaieëieooieüier houdt perfect stand. En vooraleer u nu schrijft dat een mannetjesschaap geen bok is maar een ram, wijzen wij u op de inwisselbaarheid van beide begrippen. Een bok kan rammen, een ram kan ook bokken. Als hij niet mag rammen bijvoorbeeld.

“Ge hoeft u op die laatste bladzijde niet strikt te houden aan voetbal”, heeft Jacques Sys ons ooit gezegd. “Het mag ook eens over andere sporten gaan.”

Donderdag 4/9

De Wuyts gezien in het Journaal ? Totaal van de kaart. Ontredderd is een te zwak woord. Alsof hij net een dreun van een heipaal had gekregen. Had Martine Tanghe ‘Boe’ geroepen, hij was beginnen wenen. Dat ne coureur, en dan nog wel ne Vlaamse coureur, in verband wordt gebracht met doping…, dat was een slag die Michel niet snel te boven zal komen. Waar hij tijdens Tour en Vuelta moeiteloos negen uur aan een stuk volkletst zonder één enkele pauze, kwam er nu geen gebenedijd woord uit zijn mond. Een hele verbetering.

Hij had die ochtend al een klap gekregen toen bekend werd dat Lance Armstrong en Kristin Richards nu toch uit elkaar zijn. Die scheiding hoeft ons niet te verwonderen, van een man die zijn vrouw voortdurend ‘Kiek’ noemt. Bovendien was uitgelekt dat Renaat Schotte volgend seizoen de eerste wielerman wordt. Een beslissing van Siegfried Bracke, die na het ontslaan van Leo De Bock zijn logebroeders aan de top van de VRT nog een paar andere herschikkingen heeft opgedrongen.

En dan moest Camps nog komen. Noemde Michel in De Morgen “de knaagvader van alle lamento’s”. Wat dat precies betekent begrijpt niemand, maar dat het een belediging is, beseft iedereen. Goed dat Wuyts niet tegenover Phara De Aguirre zat, die in Terzake de modale wielrenner, en bij uitbreiding de modale wielercommentator, typeerde als “veel spieren maar geen verstand”. Dat had Michel niet meer overleefd.

Vrijdag 5/9

Dat de televisie ons niets zou bijleren, is onjuist. Scheurpen ! Scheurpte, gescheurpt. Sam heeft net moeten kotsen en Kelly wil weten of hij wel mee op cruise zal gaan. En met wat voor humeur. “Want ikem iet tege ne vent deen alta oep man kap zit te kakken.” Waarna Sam : “Scheurpt es ni zoe, joeng.” En tegen de camera : “Scheurpen dat die kan. Do kraakik zweren van.”

Het dient gezegd over die Pfaffs : arm maar proper. Debbie en Nicolas gooien hun vuile kleren altijd op een hoop in de hoek van de kamer. Omdat de deur niet meer open kan zal Nicolas de was eens naar de wasserij brengen. Negen volle vuilniszakken ! ! Negen. Een scheurpkous die zich daaraan stoort.

Zaterdag 6/9

Het Laatste Nieuws is vorige maand de kapper van David Beckham gaan opzoeken : Adee Phelan. Er werden hem enkele foto’s van Belgische prominenten ter beoordeling voorgelegd. Adee over de haartooi van Michel Verschueren : “Cool. Hier houd ik wel van. Zo’n oudere kerel met een heel scherp kapsel. Die grijs-witte kleur staat hem. Kan volgens mij de volgende trend worden.”

Binnenkort staat Michel Verschueren naast Gilles De Bilde op de catwalk. Beiden in een paarse onderbroek. De Bilde in een van Dirk Bikkembergs, Verschueren in een van madame Kiki.

door Koen Meulenaere

‘De knaagvader van alle lamento’s ‘

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier